-+=
Olvasási idő: 2 perc

Azt hiszem nem merész kijelentés az, hogy a mai felgyorsult világ, a rengeteg új tudás (amit magunkévá kell tennünk, ha lépést szeretnénk tartani a többiekkel), és a létfenntartáshoz szükséges pénz megkeresése hatalmas érzelmi terhet rak a vállunkra. Ha a teher okozta hangulattal nem szeretnénk negatív módon befolyásolni a kapcsolatainkat, akkor tanulhatunk valamilyen stressz levezető technikát, de akár egy kemény edzéssel is oldhatjuk a feszültséget. És persze a gyógynövényekről se feledkezzünk meg, hisz a rengeteg nyugtató hatású növény közül a levendulára mindig számíthatunk. Ráadásul egyre több receptben bukkan fel, mint fűszer.

Ennek fényében szeretnék mutatni neked is egy remek keksz recept felturbózott változatát, amibe bele került egy kevéske lassú felszívódású fehérje, hogy akkor is táplálva legyen az izomzatunk, amikor nem szívesen ennénk semmit a görcsbe rándult gyomrunk miatt napközben, állásinterjún, közelgő határidős időszakban, előadás előtt, vagy éjszaka, amikor aludnánk, de nem bírunk.

Hozzávalók:

  • 200 g liszt – amit a táplálkozásodban használsz (akár magliszt, akár teljes kiőrlésű, akár zabliszt)
  • 30 g zabkorpa
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 15 dkg kókuszzsír
  • 1 db tojás
  • 30 g Peak Micellar Casein (vaníliás ízű)
  • 70 g édesítőszer (mindenképp szilárd legyen, például eritrit)
  • 1 csapott evőkanál szárított levendulavirág

Elkészítése:

1. A levendulát és az édesítőszert daráljuk együtt össze, így gyorsan el is készítettük a saját levendulás porcukrunkat.

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

2. A száraz hozzávalókat rakjuk bele egy tálba, és keverjük őket össze.

3. Adjuk a keverékhez a puha margarint és a tojást. Dolgozzuk alaposan össze a masszát.

4. A tésztát csomagoljuk fóliába, és rakjuk be a hűtőszekrénybe néhány órára.

5. A pihentetés után, lisztezett deszkán nyújtsuk ki 2-3 mm vastagságúra (ha túl hideg a tészta,akkor törik, érdemes egy kicsit szobahőmérsékleten hagyni, hogy könnyebben nyújtható legyen), és kedvünk szerinti formákat szúrjunk ki belőle. Nálam a szív alakzat nyugtató és örömet hozó, így én azt választottam.

6. A kis tésztadarabokat sütőpapírral borított tepsire sorakoztassuk fel, és az előmelegített sütőben, 180 °C-on, 8-10 perc alatt süssük szép világos barnára.

Ennek a keksznek a fő varázsa, hogy egyszerűen elkészíthető, sokáig eltartható, és garantált a siker! 🙂

100 g levendulás keksz 412.7 g kcal-t, 11 g fehérjét, 35.8 g szénhidrátot és 25.6 g zsírt tartalmaz.

Jó étvágyat és nyugodt perceket kívánok!


levendula

levendulás fehérjés keksz

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!