A zabpehelyből készült sütijeim általában jó minőségű energiadús kekszek, de most egy lightosabbat szerettem volna készíteni. Volt otthon két kissé már megpuhult almám és maradt még egy adagnyi Slim Wheycake proteinsüti porom is. Ezek, plusz egy kis zabpehely és mogyoróvaj segítségével készítettem el ezt a puha, könnyed zabsütit.
Hozzávalók:
- 2 db alma (kb. 220 g)
- 125 g Slim WheyCake sütipor
- 100 g zabpehely
- 15 g 100% Peak Peanut mogyoróvaj
- pici víz
- fahéj
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeld le. Jól keverd össze a proteinsüti porral, a zabpehellyel és a mogyoróvajjal.
Fahéjjal ízlés szerint ízesítheted. Attól függően, hogy az alma mennyi vizet enged egy picike folyadék kell a tészta megfelelő állagának eléréséhez. Akkor jó, ha ragacsos, de nem folyik szét.
Sütőpapírra tegyél belőle kisebb-nagyobb halmokat, majd 180 °C-os sütőben 10-15 perc alatt
süsd készre.
Tápanyagtartalom az egész adagban:
1006 kcal, 63 g fehérje, 132 g szénhidrát, 26 g zsír