A hétvége nálunk a cukrászat jegyében telt. Nagyon megkívántam az édességet, de csak mogyoróvaj és réteslap volt a hűtőben, ezekből viszont rengeteg, így egy hadseregnyi empanada-t sikerült sütnöm estére (ami véleményem szerint tökéletes az edzés alatt lemerült energiaraktáraink feltöltésére). Aki nem szereti a keserű csokit, annak javaslom, hogy ne azt tegyen bele, mert akkor a végeredményt sem fogja szeretni. 🙂
Hozzávalók:
- kb. 8 db light réteslap, hosszában kettévágva
- olvasztott kókuszzsír a kenéshez
- 2 érett banán
- 2 teáskanál édesítőszer
- ¼ citrom leve
- 10 dkg 85%-os étcsokoládé
- 10 dkg Peanut Butter 100% mogyoróvaj
- fahéjas édesítőszer a meghintéshez
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 190 °C-ra.
2. A banánt hámozzuk meg, és kis kockákra aprítsuk fel. Egy tálba téve alaposan forgassuk össze az édesítőszerrel, a citromlével, a mogyoróvajjal és az apróra tört csokoládéval.
3. Terítsük magunk elé a réteslapot (egyszerre csak egyet, addig a többit takarjuk le nedves konyharuhával, hogy ne száradjanak ki). Kenjük meg a lapot az olvasztott zsírral.
4. Néhány kanálka mogyoróvajas krémet tegyünk a tésztacsík egyik sarkába. Ezt a sarkot emeljük meg, és hajtsuk át a tölteléket úgy, hogy az a hosszanti oldallal érintkezve háromszög formát adjon, és bezárja a tölteléket. Hajtsuk át a másik oldalra, és addig folytassuk, míg az egész csíkot fel nem használjuk.
5. A fahéjas édesítőszerrel szórjuk meg a tetejét, rakjuk a sütőlapra, és a többi tésztacsíkot készítsük el hasonlóképp.
6. Tegyük be a sütőbe, és süssük őket készre 15 perc alatt.
7. Együk melegen, de vigyázat, a töltelék nagyon forró tud lenni!
100 g empanada 342 kcal-t, 8 g fehérjét, 26 g szénhidrátot és 22 g zsírt tartalmaz.
Jó étvágyat!