Hihetetlen finom és villámgyorsan elkészül. Igen, ez a madártej szelet! Kizárólag diétás változatban hoztuk el Neked ezt a pille könnyű finomságot,hogy lelkifurdalás nélkül majszolgasd ha Rád törne az édesség utáni kísértés.
A konyhatündérünk Mimi, alias Szűcs Noémi volt,aki mindig újabbnál újabb süti kreációkat talál ki minden édesszájú nő nagy örömére. 🙂
Az ihlet születése
„A madártejes fehérjéhez kerestem receptet, így találtam a madártej szeletre, amit nagyon egyszerű volt magas fehérje- és alacsony kalóriatartalmúvá tenni. Sokat nem kellett változtatni az összetevőkön: a piskóta zabpehelyliszttel készült, a cukrot eritritre cseréltem a tejtermékekből zsírszegény változatot használtam a krémbe pedig tökéletesen illett a fehérjepor.”
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Minimális alapanyag és minimális idő szükséges az elkészítéséhez
(kb. 20×20 cm-es tepsihez, 16 szelethez)
Tedd az egész sütit a hűtőbe pár órára. Ha megdermedt a krém, vágd kockákra és tálalás előtt díszítsd light tejszínhabbal.
[Tápanyagtartalom 1 kockában: 68 kcal, 4 g fehérje, 4 g szénhidrát, 4 g zsír]
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
főre
|
- 4 db. tojásfehérje
- 4 ek. Dia-Wellness édesítőszer 1:4 vagy 3 evk. eritrit +1 ek. 4X-es erejű édesítő
- 4 ek. zabpehelyliszt kb. 50 gramm
- 1 tk. sütőpor
- 1 csipet só
- 40 gr. Peak Slim Keep Calm Casein fehérjepor madártej ízben
- 4 db. tojássárgája
- 4 dl. tej
- 2-3 ek. eritrit
- 50 gr. light vaj
- 1 tk. NoCarb konjac liszt ha nem akarna besűrűsödni
- 20 gr. light tejszínhab a süti tetejére
Hozzávalók
|
- A piskótához a tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, majd add hozzá kanalanként az édesítőt, végül a sütőporral összekevert lisztet. Egy szilikonos, vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben 160 °C-on kb. 10-15 perc alatt süsd készre.
- A krémhez a tojások sárgáját keverd ki a fehérjével és a tej kb. 2/3-ával, amit óvatosan adagolj hozzá. Nagyon lassú tűzön kezdd el főzni, ne forrjon fel, mert akkor könnyen csomós lehet. A krémnek be kell sűrűsödnie, ha nem akar egy kis konjac liszttel tudsz segíteni rajta.
- A vajat keverd össze az eritrittel és a maradék tejjel, majd alaposan keverd hozzá a tojásos-fehérjés krémhez. Picit hagyd állni, majd kend a piskótára.