-+=
Olvasási idő: 2 perc

túró vagy Cottage cheese, majdnem sajt. A tejből túró készül, majd a túróból sajt.

túrót szeretjük, én is imádom beédesítve és gyümölcsökkel, egy kis Slim Secret Proteinnel. A diétád végén járva, a benne lévő szénhidrát mennyiség miatt érdemes ügyelni arra, mennyit eszel belőle. De a legütősebb verzió, ha valamilyen süteményt csinálsz belőle, mert nem csak szuper fehérjeforrás, hanem nagyon finom és elég sokoldalúan alkalmazható.

Most is volt otthon egy 1/2 kg-s adag és túrós sütirecepteket nézegettem! 😀

Akkor találtam egy habos tetejű, belül tojássárgájás-krémes, kakaós alapú sütit. Ezt picit felturbóztam, mert én fehérjés túrókrémet tettem bele, sőt, az egy réteget kevésnek találtam, így még egy csokis-mogyorókrémeset is csináltam hozzá. Így egy szép, magas, vékony tésztájú, csupa töltelék és hab sütim lett. Igazi fehérjebomba lett, elég alacsony szénhidráttartalommal.

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Én 20 nagyobb kockára vágtam, így egy db tápanyagtartalma a következő:

107 kcal, 11 g fehérje, 4 g szénhidrát, 5 g zsír

Burkolásra felkészülni lányok! 🙂

Igen ezt túléltem! 🙂


Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 15 perc
Mennyiség
nagy kocka
Hozzávalók
Az alap
  • 10 gramm zsírszegény kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 gramm zsírszegény túró
  • 80 gramm light margarin
  • 60 gramm zabpehelyliszt
  • 5 evőkanál Dia-Wellness édesítőszer 1:4
  • 1 darab tojás
Túrós réteg 1.
A hab
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 15 perc
Mennyiség
nagy kocka
Hozzávalók
Az alap
  • 10 gramm zsírszegény kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 gramm zsírszegény túró
  • 80 gramm light margarin
  • 60 gramm zabpehelyliszt
  • 5 evőkanál Dia-Wellness édesítőszer 1:4
  • 1 darab tojás
Túrós réteg 1.
A hab
Elkészítés
  1. A süti alapjához először dolgozd össze az eritritet, a tojást és a margarint, majd add hozzá apránként a száraz összetevőket is: a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
  2. A masszát oszlasd el egy szilikon forma alján.
  3. A túrós rétegek elkészítése nagyon egyszerű: keverd össze az összes hozzávalót. A legjobb, ha az elején botmixerrel csinálod, mert így a rögös állagú túró kicsit krémesebb lesz (de ne turmixold telejsne krémmé, mert úgy nem az igazi!) és mindent jobban össze tudsz dolgozni. Először a vaníliás, utána a csokis-mogyorókrémes réteget kend a formába.
  4. Tedd be a sütőbe kb. 20 percre 180 °C-ra. 5 perccel mielőtt kivennéd, állj neki a hab elkészítésének: a 4 tojás fehérjéből egy csipet só, egy kis citromlé és pár ek. eritrit hozzáadásával verj kemény habot. Kend a habot a süti tetejére és kicsit kisebb lángon (kb. 150 °C) süsd kb. 10-15 percig, amíg enyhén el nem kezd barnulni a teteje. Ha elkészült, várj, míg picit hűl és szépen szeletelhető lesz.

 

habsüti fehérjével

habsüti madártejes fehérjével

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.