A túró vagy Cottage cheese, majdnem sajt. A tejből túró készül, majd a túróból sajt.
A túrót szeretjük, én is imádom beédesítve és gyümölcsökkel, egy kis Slim Secret Proteinnel. A diétád végén járva, a benne lévő szénhidrát mennyiség miatt érdemes ügyelni arra, mennyit eszel belőle. De a legütősebb verzió, ha valamilyen süteményt csinálsz belőle, mert nem csak szuper fehérjeforrás, hanem nagyon finom és elég sokoldalúan alkalmazható.
Most is volt otthon egy 1/2 kg-s adag és túrós sütirecepteket nézegettem! 😀
Akkor találtam egy habos tetejű, belül tojássárgájás-krémes, kakaós alapú sütit. Ezt picit felturbóztam, mert én fehérjés túrókrémet tettem bele, sőt, az egy réteget kevésnek találtam, így még egy csokis-mogyorókrémeset is csináltam hozzá. Így egy szép, magas, vékony tésztájú, csupa töltelék és hab sütim lett. Igazi fehérjebomba lett, elég alacsony szénhidráttartalommal.
Én 20 nagyobb kockára vágtam, így egy db tápanyagtartalma a következő:
107 kcal, 11 g fehérje, 4 g szénhidrát, 5 g zsír
Burkolásra felkészülni lányok! 🙂
Igen ezt túléltem! 🙂
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Pihentetés | 15 perc |
Mennyiség |
nagy kocka
|
- 10 gramm zsírszegény kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 gramm zsírszegény túró
- 80 gramm light margarin
- 60 gramm zabpehelyliszt
- 5 evőkanál Dia-Wellness édesítőszer 1:4
- 1 darab tojás
- 50 gramm Peak Slim Keep Calm Casein fehérjepor madártej ízben
- 2 darab tojás sárgája
- 100 gramm görög joghurt
- 250 gramm zsírszegény túró
- 50 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Csokoládés-mogyorókrémes 1000g
- 60 gramm Peak Wheytella cukormentes fehérjés mogyorókrém
- 2 darab tojás sárgája
- 250 gramm zsírszegény túró
- 4 darab tojásfehérje
- csipet só
- 4-5 evőkanál Dia-Wellness édesítőszer 1:4
- fél citrom héja
Hozzávalók
Az alap
Túrós réteg 1.
Túrós réteg 2.
A hab
|
- A süti alapjához először dolgozd össze az eritritet, a tojást és a margarint, majd add hozzá apránként a száraz összetevőket is: a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
- A masszát oszlasd el egy szilikon forma alján.
- A túrós rétegek elkészítése nagyon egyszerű: keverd össze az összes hozzávalót. A legjobb, ha az elején botmixerrel csinálod, mert így a rögös állagú túró kicsit krémesebb lesz (de ne turmixold telejsne krémmé, mert úgy nem az igazi!) és mindent jobban össze tudsz dolgozni. Először a vaníliás, utána a csokis-mogyorókrémes réteget kend a formába.
- Tedd be a sütőbe kb. 20 percre 180 °C-ra. 5 perccel mielőtt kivennéd, állj neki a hab elkészítésének: a 4 tojás fehérjéből egy csipet só, egy kis citromlé és pár ek. eritrit hozzáadásával verj kemény habot. Kend a habot a süti tetejére és kicsit kisebb lángon (kb. 150 °C) süsd kb. 10-15 percig, amíg enyhén el nem kezd barnulni a teteje. Ha elkészült, várj, míg picit hűl és szépen szeletelhető lesz.