-+=
Olvasási idő: 2 percSokszor vagyunk olyan lelkiállapotban, amikor: fáradtak és nyűgösek vagyunk… nincs időnk, energiánk… mégis sütit akarunk. Gyorsat, finomat, pudingosat.
Nyárra hangolódó kis recept következik, amivel több legyet is ütsz egy csapára:
- Nem kell bekapcsolni a sütőt! 🙂 Ez nemcsak konyhafelújításnál előny, de a jó idő beköszöntével sem szereti senki a plusz hőfokot növelni.
- Villámgyors. A kosárka művelet időigényes dolog, de nem nálunk!
- Tök egészséges! Csak lassú felszívódású szénhidrát és sok-sok…sokkal több puding van benne!
- Zsírszegény és gluténérzékeny étrendhez is! Fehérjedús, kalória szegény IR barát.:) (Vannak érzékenységek a családban, érdekesek a nagycsaládi étkezések)
Peak-tippek!
- A puding alá rakhatunk házi cukormentes lekvárt vagy Wheytellát is, vagy megcsöpögtethetjük a kosárkák tetejét olvasztott étcsokoládéval
- Ha nincs épp protein-pudingod, akkor a kazeinnel vagy bármilyen peak finom fehérjeporral és zselatin fix-el működhet a recept!
Tápanyagadatok
Protein puding kosárka
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 54,9
Ebből zsírsavak (kcal) 9
% DV (napi érték)*
Összes zsír 1g
2%
Szénhidrát 5,5g
2%
Fehérje 5g
10%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 10-15 perc |
Sütés/főzés | 3+1 perc |
Mennyiség |
darab
|
Hozzávalók
A tésztához
- 100 gramm darált zabpehely
- 25-30 gramm teljes kiőrlésű zabliszt
- 1 db tojás
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint fahéj, szegfűszeg, kardamon
A krémhez
Aljára
- ízlés szerint Peak Wheytella cukormentes fehérjés mogyorókrém
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
Aljára
|
Elkészítés
- Gyúrjuk össze a tésztát sűrű gyurma állagúra.
- Vegyük 15 egyforma golyóra és nyomkodjuk a golyókat szilikon muffin forma aljába, formázzuk meg a kosárka oldalát. Érdemes vizes kézzel formázni és egyengetni!
- Tegyük a szilikonformát a mikró üvegtálcájára és süssük „high” fokozaton 3+1 percig. Fontos: közben egyszer ki kell nyitni az ajtót, hogy a gőz távozhasson. Ügyeljünk, hogy ne csak a muffin formánk alja, hanem az oldala is szilikon legyen, hiszen fémet nem szabad a mikrohullámú sütőbe berakni!
- Akkor kész a tészta, ha enyhén aranybarna. Vegyük ki rögtön a formából, hogy ne nedvesedjen be és óvatosan rakjuk ki papírtörlővel bélelt rácsra. Amíg langyosra nem hűl, hajlamos leragadni, úgyhogy finoman mozgassuk az aljukat, hogy ne tapadjon a papírtörlőhöz.
- Amikor megdermedtek a kosárkák és már nem ragadnak, töltsük be a Creamjoy pudinggal. Szórjuk meg a tetejét fahéjjal.