-+=
Olvasási idő: 2 perc

Kerek-perec…nem lesz más a recept, mint egy egyszerű és izgalmas, pikánsan sós, mégis lágyan krémes… epres proteines kollagén torta! Elsőnek bizarrul hangzik? Lehet. Másodikra? Talán. De valld be, te is unod már a 100000. zabsüti receptet, az elcsépelt pohárkrémeket… és azokat a mindenmentes „desszerteket”, amitől nemcsak korog, hanem forog is a hasad…

Szóval, ezért most egy nagyon új vonalú gourmet recepttel nyomulunk, hiszen nemcsak a sztárséfeknál – hanem a Peak reform konyhának is kijár az izgalmas, különc recept!

Oké. Elfogadtad, hogy a következő recept VÉGREEEEE nem egy unalmas, jellegtelen, semmit nem tartalmazó-de azt is biztos paleo kiadásban-sütike lesz, hanem egy süti, ami kielégíti MINDEN igényedet. najó, majdnem mindent!

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

  • Csak jó szénhidrát! Az alja menő mert…pikáns, sós perec – ami nemcsak pepecselés mentes alapokat ad, de ha ügyesen választasz, még teljes kitörlésűt is találsz!
  • Fehérjedús! A közepe full diétás, mert…szinte csak zsírszegény fehérjeforrásokat tartalmaz
  • Szépít! Bizony, a teteje az aduász! Kollagént belecsempészve nemcsak egy szimpla zselé, hanem egy igazi szépítő bomba lesz a süti!
  • ….ÉS!!! Bár a leírtakból nem ezt gondolnád de baromi EGYSZERŰ az elkészítése!

Tápanyagadatok
Kerek perec
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 222 Ebből zsírsavak (kcal) 108
% DV (napi érték)*
Összes zsír 12,1g 18%
Szénhidrát 17,9g 6%
Fehérje 10,1g 20%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10-15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 4 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja
  • 150 gramm teljes kiőrlésű tönköly perec
  • 100 gramm light vaj
A közepe:
A teteje
Előkészítés 10-15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 4 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja
  • 150 gramm teljes kiőrlésű tönköly perec
  • 100 gramm light vaj
A közepe:
A teteje
Elkészítés
  1. A pereceket egy uzsonnás zacskóba tesszük és sodrófával összetörjük. Nem kell nagyon apróra, csak éppen vezesd le pár csapással a napi agressziód 😀
  2. A vajat felolvasszuk és összekeverjük a pereccel - majd 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába szórjuk a keveréket és jól lenyomkodjuk, tömörítjük.
  3. 180 fokon 10 percet sütjük, és utána hagyjuk kihűlni!
  4. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez az eper felét kockázzuk és a mascarpone krémhez keverjük. Hozzáadjuk a Ricottát, és a 2 adagolókanál fehérjét (30 g). Végül egyenletesen rákenjük a kihűlt pereces alapra.
  5. A zselatint a zacskón lévő gyári előírás szerint elkészítjük, és forralás után, amíg még folyékony állagú, belekeverjük a kollagén port is.
  6. Az epret felkarikázzuk, szépen beterítjük vele a tortát és nyakon öntjük a zselével.
  7. Hűtőbe legalább 4 órára betesszük, mert hidegen szépen szeletelhető és amúgy is... úgy a nagyon finom!

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.