Kerek perec… ez egy különleges kollagénes fehérje torta recept lesz!
Unod a zabsütit? A pohárkrém is snassz? A mindenmentes gasztro-csodáktól pedig nemcsak korog, de forog a gyomrod? Akkor jó helyen vagy! Egyszerű, proteines torta recept, bónusz szépítővel!
Unod a zabsütit? A pohárkrém is snassz? A mindenmentes gasztro-csodáktól pedig nemcsak korog, de forog a gyomrod? Akkor jó helyen vagy! Egyszerű, proteines torta recept, bónusz szépítővel!
-+=
Olvasási idő: 2perc
Kerek-perec…nem lesz más a recept, mint egy egyszerű és izgalmas, pikánsan sós, mégis lágyan krémes… epres proteines kollagén torta! Elsőnek bizarrul hangzik? Lehet. Másodikra? Talán. De valld be, te is unod már a 100000. zabsüti receptet, az elcsépelt pohárkrémeket… és azokat a mindenmentes „desszerteket”, amitől nemcsak korog, hanem forog is a hasad…
Szóval, ezért most egy nagyon új vonalú gourmet recepttel nyomulunk, hiszen nemcsak a sztárséfeknál – hanem a Peak reform konyhának is kijár az izgalmas, különc recept!
Oké. Elfogadtad, hogy a következő recept VÉGREEEEE nem egy unalmas, jellegtelen, semmit nem tartalmazó-de azt is biztos paleo kiadásban-sütike lesz, hanem egy süti, ami kielégíti MINDEN igényedet. najó, majdnem mindent!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Csak jó szénhidrát! Az alja menő mert…pikáns, sós perec – ami nemcsak pepecselés mentes alapokat ad, de ha ügyesen választasz, még teljes kitörlésűt is találsz!
Fehérjedús! A közepe full diétás, mert…szinte csak zsírszegény fehérjeforrásokat tartalmaz
Szépít! Bizony, a teteje az aduász! Kollagént belecsempészve nemcsak egy szimpla zselé, hanem egy igazi szépítő bomba lesz a süti!
….ÉS!!! Bár a leírtakból nem ezt gondolnád de baromi EGYSZERŰ az elkészítése!
Tápanyagadatok
Kerek perec
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 222Ebből zsírsavak (kcal) 108
% DV (napi érték)*
Összes zsír 12,1g18%
Szénhidrát 17,9g6%
Fehérje 10,1g20%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A pereceket egy uzsonnás zacskóba tesszük és sodrófával összetörjük. Nem kell nagyon apróra, csak éppen vezesd le pár csapással a napi agressziód 😀
A vajat felolvasszuk és összekeverjük a pereccel - majd 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába szórjuk a keveréket és jól lenyomkodjuk, tömörítjük.
180 fokon 10 percet sütjük, és utána hagyjuk kihűlni!
Közben elkészítjük a krémet. Ehhez az eper felét kockázzuk és a mascarpone krémhez keverjük. Hozzáadjuk a Ricottát, és a 2 adagolókanál fehérjét (30 g). Végül egyenletesen rákenjük a kihűlt pereces alapra.
A zselatint a zacskón lévő gyári előírás szerint elkészítjük, és forralás után, amíg még folyékony állagú, belekeverjük a kollagén port is.
Az epret felkarikázzuk, szépen beterítjük vele a tortát és nyakon öntjük a zselével.
Hűtőbe legalább 4 órára betesszük, mert hidegen szépen szeletelhető és amúgy is... úgy a nagyon finom!
Kisuczky Attila vagyok, és szenvedélyes. Igen, tényleg az, a gasztronómia iránt. Annó 2015 ben eldöntöttem, hogy megtanulok hetente legalább egy új ételt készíteni, hogy legyen egy alap repertoárom, amivel tudok kedveskedni az akkori barátnőmnek, magamnak vagy bárkinek, aki nekem fontos. A döntést tettek követték, így 2016 elején, heti egy receptből 2 aztán ha szabadidő engedte 3 is lett. Alapszabály volt nálam, hogy mindig új étel legyen. 2016 év végén elterveztem, hogy életmódot váltok, lefogyok, formálódok és a szenvedélyemmé vált sütést-főzést már csak egészségesalapanyagokkal folytatom. Nagyon belemélyedten a témába és mára 200 feletti elkészült, kipróbált recepttel és 40 kg mínusszal folytatom. Az elmúlt egy évben az egészséges táplálkozás mellett életem része lett a sport, hetente 3-4 alkalommal, és ezen belül a legnagyobb szerelem a futás lett, amit októberben kezdtem, heti egy alkalommal. Először 6 km sikerült, karácsonyra 10 km és január végére a félmaratoni 21 km táv is, amit azóta több alkalommal lefutottam és mindig emelem a távokat. Tavalyi évben létrehoztam a Kisucook facebook oldalt, ami mára 1200 feletti követővel rendelkezik. Receptjeimet mindig fázisfotókkal látom el, gyakran készítek hozzá receptkártyát, bevásárlólistát, újabban kiszámolt makrókkal.