Kezdők kedvence: egyszerű kevert almás pite zabpehelyliszttel
Kezdőknek is tuti a siker! A tél slágere, az almás pite elérkezett hozzád zabosan, és egyszerűen! Csak kavar, formába tölt, süt... és mandulavajjal boldogan megkenve falatozik! :)
Kezdőknek is tuti a siker! A tél slágere, az almás pite elérkezett hozzád zabosan, és egyszerűen! Csak kavar, formába tölt, süt... és mandulavajjal boldogan megkenve falatozik! :)
-+=
Olvasási idő: 2perc
Gyors süteményre vágytam, így erre esett a választásom, egy kis mandulavajjal turbózva. Használjátok ki a szezon gyümölcseit, így én ősszel és télen rengeteg almás süteményt eszek. A Peak 100 %-os mandulavaja pedig nagyon jól illik hozzá, ha marad belőle addig, és nem eszitek meg kiskanállal az egészet, amíg a süteményt elkészíted.
Mit kell tudni a manduláról és a mandulavajról?
33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!
• magas E vitamin tartalom
• magas kalcium, magnézium, foszfor tartalom
• riboflavin tartalma magas
• a többi olajos maghoz képest alacsony kalória tartalom
• azonban a MÉRTÉKLETESSÉG a kulcs itt is, amit valljuk be, elég nehéz tartani, főleg kenhető formájában,
• akárhogy is, egy csonthéjas magról beszélünk, aminek magas a kalória tartalma.
• valamint az omega6 omega3 aràny miatt is érdemes mértékletesen kanalazni a mandulavajas bödön alját.
Tápanyagadatok
Kevert almás pite zabpehelyliszttel
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 101Ebből zsírsavak (kcal) 54
% DV (napi érték)*
Összes zsír 6g9%
Szénhidrát 7g2%
Fehérje 2g4%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Az almákat pucoljuk meg és nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
Ehhez adjuk hozzá a tojást, a folyékony kókuszolajat, az eritritet, a vaníliás eritritet, a sütőport, a fűszereket és végül a zabpelyhet. Keverjük csomómentesre és pihentessük a masszát 10 percig.
Ezalatt az étcsokoládét vágjuk apró darabokra (vagy használjunk csokoládé cseppeket) és keverjük hozzá a masszához. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát.
Úgy oszlassuk el, hogy körülbelül 1,5- 2 centiméter magas legyen a tésztánk. Viszonylag sűrű tésztát kapunk, így ha nagyobb a tepsi, akkor se fog szétfolyni a tészta.
Előmelegített sütőben 175-180 fokon 30-35 percig süssük. Ha kihűlt vágjuk hat szeletre, szórjuk meg porrá őrölt eritrittel és csorgassunk rá egy kis mandulavajat.
Dávid Krisztina vagyok, táplálkozás tanácsadó és személyi edző. A fittdieta oldal és blog kezelője, ahol személyre szabott étrenddel,táplálkozás és életmód tanácsadással tudok Neked segíteni, a blogon pedig rengeteg diétás recept közül válogathatsz. A célom, egy olyan életmód megismertetése és megszerettetése, amit egész életen át tudsz tartani, úgy, hogy eléred az álom alakot, és finomakat eszel koplalás nélkül.