-+=
Olvasási idő: 2 perc

Pár évvel ezelőtt ettem először, azóta viszont a mindennapjaim része lett a joghurtos kenyér. Kicsit furán hangozhat és elsőre én is kétkedve álltam hozzá. Édes reggeli kenyér? Hmm. Érdekes, gondoltam.

Persze szokásomhoz híven felturbóztam minden jóval, megcsináltam a magam kis szénhidrátszegény változatát. Viszont találtam hozzá valamit, ami még izgalmasabbá tette, ráadásul a ketogén diétánkhoz is jól passzol, ez pedig a Coco Dream Kókuszkrém! Amit a legjobban szeretek benne, hogy 48% kókuszt tartalmaz és 0% cukor található benne! Még azt mondják, hogy a diéta nem lehet jó, pedig lehet igazán finom is!

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!


Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A kockazsemlékhez
  • 250 gramm teljes kiőrlésű szénhidrátcsökkentett liszt
  • 15 gramm élesztő
  • fél tk cukor
  • 175 ml langyos víz
  • 1 tk
  • 70 gramm magkeverék
  • 2 evőkanál olíva olaj
A krém
A tetejére
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A kockazsemlékhez
  • 250 gramm teljes kiőrlésű szénhidrátcsökkentett liszt
  • 15 gramm élesztő
  • fél tk cukor
  • 175 ml langyos víz
  • 1 tk
  • 70 gramm magkeverék
  • 2 evőkanál olíva olaj
A krém
A tetejére
Elkészítés
  1. A langyos vízben keverjük el a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk állni 10-15 percig, amíg felfut az élesztő.
  2. Egy nagyobb edényben mérjük ki a lisztet, majd adjuk hozzá a sót, a magokat és egyenletesen keverjük el. Ha az élesztő felfutott, adjuk hozzá és a robotgép dagasztó kanalai vagy a kezünk segítségével kezdjük el gyúrni a tésztát.
  3. Ha ragacsos lenne, adjunk hozzá egy kis lisztet, amíg szépen összeáll. Formázzunk egy nagy golyót belőle és a tálban hagyva, lefedve -ha lehet meleg helyen- hagyjuk állni nagyjából 40-50 percet.
  4. Ha megkelt vegyük ki az edényből és egy nyújtó deszkán vágjuk négy egyenlő részre. Ezeket gyúrjuk át újra, formázzunk négyzetes alakú zsemléket belőle és letakarva kelesszük újabb 15 percig.
  5. Kapcsoljuk be a sütőt és alsó-felső sütés funkcióra állítva melegítsük elő 200 C fokra.
  6. Ha megkeltek a cipóink, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, egy késsel vágjuk meg kicsit a tetejét, majd kenjük be vízzel és mehet is a sütőbe. Kb. 15-17 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni.
  7. A joghurtot keverjük el a kókuszkrémmel, majd kenjük meg vele a félbevágott zsemléket. Díszítsük gyümölcsökkel és locsoljuk meg egy kis mogyorókrémmel.

Kókuszkrémes GLUTÉNMENTES tekercs ITT!

Teljes kiőrlésű zsemle

Teljes kiőrlésű kókuszos zsemle

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.