-+=
Olvasási idő: 2 perc

A nyári könnyed desszertek után jöhetnek a kicsit testesebb és erőteljesebb ízvilágú finomságok. Ilyen ez az elegáns és stresszoldó pohárkrém is amit a Peak újdonsága, a Crunchy csokis-karamellás nugátkrém tesz igazán különlegessé. A recept természetesen cukormentes, de tele van egészséges zsírsavakkal és szénhidrátból is lassú felszívódásút tartalmaz!

Gyors tipp, ha RÁD TÖR A FALÁSROHAM!

Ez megesik mindenkivel, hogy kicsit jobban kívánjuk az édeset, és oktalanul benassolnánk a hűtőt. Nos, erre TÖKÉLETESEK a Peak krémek: elég tömény, de isteni ízviláguk van, CUKORMENTESEK, és hidd el, 1-2 kanállal bővel eltelítődsz! A legújabb kedvenc fehérjedús (!!!), vegán, lowcarb “bogyós csoki” nugátkrém. Őt vesd be!

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!


Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Piskóta hozzávalók:
  • 2 darab M-es tojás
  • 50 gramm zabliszt
  • 2-3 tevőkanál cukrozatlan Holland kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 30 gramm Szafi négyszeres erősségű édesítő
  • 2 deciliter főzött kávé
Pudding hozzávalók:
  • 50 gramm Szafi karamellás zabpudingpor
  • 4 deciliter mandulatej
  • 20 gramm Szafi négyszeres erősségű édesítő
Tetejére:
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Piskóta hozzávalók:
  • 2 darab M-es tojás
  • 50 gramm zabliszt
  • 2-3 tevőkanál cukrozatlan Holland kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 30 gramm Szafi négyszeres erősségű édesítő
  • 2 deciliter főzött kávé
Pudding hozzávalók:
  • 50 gramm Szafi karamellás zabpudingpor
  • 4 deciliter mandulatej
  • 20 gramm Szafi négyszeres erősségű édesítő
Tetejére:
Elkészítés
  1. A piskótához a tojásokat ketté választjuk.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgát a kókuszvirágcukorral „habosra”keverjük majd összeöntjük a kettőt és alaposan de óvatosan elkeverjük .
  3. Ezután mehetnek bele apránként a száraz hozzávalók (Én szitán keresztül 3-4 adagban szoktam hozzáadni) és addig kevergetjük míg egynemű masszát nem kapunk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe (18cm) öntjük a masszát és 180 fokon, alsó-felső sütésen 30 perc alatt készre sütjük.
  5. Mialatt sül a piskóta, elkészítjük a pudingot. Shakerben összerázzuk a pudingport, édesítőszert és a mandulatejet, majd pár perc alatt közepes hőfokon készre főzzük.
  6. A már kész és kihűlt piskótát darabokra tépkedjük és nyakon öntjük a kávéval.
  7. Ezután már csak rétegezni kell tetszés szerint. Én legalulra tettem egy kis puffasztott kölest, majd a piskótát, végül a pudingot és így tovább. A teterjére pedig marad a legfontosabb, a Crunchy nugátkérm.

Egy másik mogyoróvajas finomság, itt!

pohárkrém

kávés karamellás pohárkérm

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.