A mákos gubát, vétek kihagyni, az ünnepi asztalon.
Én annyit bírok belőle enni, hogy rendesen rosszul vagyok, 😀 de tényleg nagyon szeretem!
Nekünk minden évben készül 2 féle verzióban:
- diós és mákos!
Picit szépítve a hagyományos gubát, megalkottam torta formájában, cukormentesen és sokkal diétásabb verzióban!
Még ezt is fokozva, összesen 3 hozzávaló kellett ehhez a csoda mákos guba tortához!!!
A mákos guba csomag, minden hozzávalója:
- teljesen cukormentes,
- magas fehérjetartalommal bír,
- egyáltalán nem tartalmaz fehérlisztet!
Az elkészítési folyamata is rövidebb, hiszen nem szükséges se sütni, se főzni semmit sem benne!
Plusz:
- tojásmentes,
- zsiradékmentes!
Így nem kell aggódnod sem, ha nem vagy egy konyhatündér, mert ezt garantáltan mindenki el tudja készíteni! 🙂
Mióta életmódot váltottam, hát…nem is tudom hányszor készítettem el ezt a diétás gubát, de nem 10-szer, az biztos! Azok mellett, hogy teljesen cukormentes:
- Egyszerű és finom!
- Még vacsira is simán belefér enni!
- Nálam edzések előtti energiabomba, a magas fehérjetartalma miatt!
Mint látszik, a fotót is alig bírta ki, hisz (valaki…) már a felét megette, mielőtt fotóra került a sor. 😀
Előkészítés | 20 perc |
Pihentetés | 3 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 120 gramm Peak FAST Cake - Bögrés süti por cukor és fehér liszt nélkül
- 120 ml víz
- 50 gramm darált mák
- ízlés szerint Peak Poppy Cream mákkrém
- 2 dl cukormentes növényi tej
- 120 gramm Peak Slim Keep Calm Casein fehérjepor madártej ízben
- 3 dl víz vagy cukormentes növényi tej
- 200 ml cukormentes habtejszín
- 1 tasak habfixáló por
Hozzávalók
A gubához:
Vaníliás réteghez:
Tetejére:
|
- A bögrés sütiport keverd el a vízzel, majd rakd négyszögletű mikrózható edénybe. Rakd be a mikróba és 2 perc alatt szépen megsül. Óvatosan borítsd ki és vágd fel a kihűlt tésztát kockákra.
- A tejet mikrózd meg melegre, majd a mákot és a mákkrémet jól keverd el benne. Öntsd a felkockázott sütikre. Hagyd állni, hogy jól szívja be magát.
- Ezután készítsd el a vaníliás krémet. A vízbe vagy tejbe keverd el a caseint. Nagyon krémes, sűrű puding állagút fogsz kapni. Ha híg, rakj még bele caseint, ha sűrű, öntsd fel vízzel vagy tejjel.
- Öntsd rá a mákos gubára. Hagyd megdermedni teljesen, majd a tetejére verd fel a habtejszínt habfixálóval. Én habzsákkal nyomkodtam rá gömböket.
- Rakd be a hűtőbe 2-3 órára, majd szeletelhető is!