Én nagy rudi rajongó vagyok – vagyis kábé mindenért rajongok, amiben csoki és túró van – így nem aprózom el, egyből egy óriáááási túró rudi sütit készítek!
Természetesen annyit megtettem az ügy érdekében, hogy a túrókrémet PLUSZ FEHÉRJÉVEL dúsítottam, mert hát nemcsak az ízét javítja, de növeli a fehérje bevitelt és a túróba amúgy is célszerű “kötőanyagot” tenni, hogy ne legyen vizes. Erre MNDIG Keep Calm kazeineket szeretek használni, most a citromos sajttortás lett a nyerő – hiszen a citrusos íz remekül passzol a túróhoz!
Bónusz tipp, gourmet RUDI-fogyasztóknak: ha “töltött” rudit akartok, akkor javaslom, hogy valamelyik Peak krémet tegyétek a krémbe, hosszában – vagy túró rudikat. A Peak cukormentes étcsokikrémet használtam most a süti tetejére!
Miért használd bátran a recepthez az új, krémes, MENTES Peak étcsokikrémet! Mitől mentes?
– nincs benne cukor
– nincs benne glutén
– nincs benne tejtermék – VEGÁN
– nincs benne maltitol
…csak csupa finom csokiiiii!
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 45 perc |
Pihentetés | 1 éjszaka |
Mennyiség |
szelet
|
- 150 gramm zabliszt
- 50 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor csokis, madártejes, sütikrémes is finom!
- 120 gramm zsírcsökkentett vaj
- kb. 2 evőkanál 12%-os tejföl vagy Skyr joghurt amennyivel összeáll
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 db tojás
- ízlés szerint édesítő
- 300 gramm túró
- 150 gramm 12%-os tejföl vagy Skyr joghurt
- 30 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor citromos, madártej vagy sütikrémes... de a banános sem lehet rossz!
- 1 csomag cukormentes pudingpor
- ízlés szerint édesítő
- Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém 350g töltelékbe, tetejére is
Hozzávalók
A tészta
A töltelék
|
- A csokis tészta hozzávalóit összegyújuk és kinyújtjuk téglalalpra - mindenképp nagyobbra mint a sütőlemez.
- A formát kenjük ki vagy fújjuk ki olajsprayvel, és fektessük bele a tésztát.
- A krém hozzávalóit keverd össze - és töltsd bele a tésztába. A közepébe tegyél túró rudit vagy tegyél bele cukorementes Peak csokikrémet.
- Csomagold be a sütit.
- Szurkáld meg a tésztát alaposan, mert könnyen szétrepedhet a sülés közben!
- 170 fokon 30 percig sütjük. Hagyd kihűlni - másnap behűtve a legjobb!
- A tetejére Slim Dark étcsokikrémet tegyél!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Rudival töltött – Óriás CUKORMENTES Túró Rudi" című cikkhezEz szuper, fantasztikus, könnyű elkészíteni, de a végeredmény csodás, kezdő konyha tündérek is sikerélményhez jutnak! Köszönöm!
Örülünk!
Még csak most kezdem felfedezni a termékeket. A diókrém az valami fantasztikus, a csokis az elmegy kategória – a pálmazsír nagyon kiérződik – nagyon zsíros, bevonatos érzést hagy a szádban..egy tanács/kérés: a recepteknél jó lenne egy nyomtatható formátum, ne kelljen ctrl+c/ctrl+v hitványkodás. 🙂 Köszi! 🙂
Kár, hogy a puncsos krém, choco-rum krém már nem elérhető. 🙁 Kóstoltam volna őket.