-+=
Olvasási idő: 2 perc

A mogyoróvaj régen nem éppen volt a kedvencem, sőt igazából jelentéktelen volt számomra. Még talán az Instagramon figyeltem fel rá. Emlékszem az első mogyoróvajamat a Lidl-ben vásároltam ami sós volt. Nem igazán nyerte el a tetszésem.

Majd ahogy telt az idő, később is próbálkoztam vele, akkor sima 100% mogyoróból készült változatot vásároltam. Már nem emlékszem mit készítettem pontosan belőle, talán palacsintához használtam fel.

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

És mondanom se kell azóta kedvencem lett. (Palacsinta+banán+mogyivaj=ízórgia, ha eddig nem szeretted ezután biztosan megfogod). Készítettem belőle azóta fagyit is, de most süteményhez használtam fel. Pillanatok alatt elfogyott az egész torta, és amikor a párom is azt mondja, hogy na ez nagyon jó lett… akkor tényleg jó 😀 Tessék mogyivajas tortát készíteni, csalódás nem fog érni!

Tápanyagadatok
Mogyoróvajas torta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 291 Ebből zsírsavak (kcal) 198
% DV (napi érték)*
Összes zsír 22g 34%
Szénhidrát 12g 4%
Fehérje 9g 18%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

 

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
  • 50 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 50 gramm rizsliszt vagy zabpehelyliszt (akár GM)
  • 20 gramm kókuszliszt
  • 30 gramm cukormentes kakaópor
  • 4 gramm sütőpor
  • ízlés szerint édesítőszer
  • 4 db tojás
  • 100 ml víz
A krém
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
  • 50 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 50 gramm rizsliszt vagy zabpehelyliszt (akár GM)
  • 20 gramm kókuszliszt
  • 30 gramm cukormentes kakaópor
  • 4 gramm sütőpor
  • ízlés szerint édesítőszer
  • 4 db tojás
  • 100 ml víz
A krém
Elkészítés
  1. A tojást válaszd külön, a fehérjét verd kemény habbá.
  2. A száraz hozzávalókat keverd össze, add hozzá a tojást és a vizet majd csomómentesre keverd el.
  3. A felvert tojáshabot add hozzá és óvatosan keverd össze.
  4. A tésztát öntsd tetszőleges formába és 160 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt elkészül.
  5. Amíg sül a tészta készítsd el a krémet. A hulalat verd kemény habbá, add hozzá a mascarponet, mogyivajat majd keverd el alaposan. ( ne ess kétségben össze fog esni a hab, viszont egy nagyon jó krémes állagot érünk el)
  6. Ha a tészta kihűlt helyed rá a krémet és pár órára tedd vissza a hűtőbe. Díszítésnek cukormentes csokoládé krémet és csokireszeléket ajánlok a tetejére.

Több mogyivajas recept ITT!

Mogyoróvajas torta

Mogyoróvajas mascarpone torta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.