A krémes mogyoróvaj egyik legfinomabb kiteljesedése kétségtelen a mascarpone krémmel érhető el... és ha mindez egy tortában landol, akkor garantált, hogy csalódás nem fog érni!
A krémes mogyoróvaj egyik legfinomabb kiteljesedése kétségtelen a mascarpone krémmel érhető el... és ha mindez egy tortában landol, akkor garantált, hogy csalódás nem fog érni!
-+=
Olvasási idő: 2perc
A mogyoróvaj régen nem éppen volt a kedvencem, sőt igazából jelentéktelen volt számomra. Még talán az Instagramon figyeltem fel rá. Emlékszem az első mogyoróvajamat a Lidl-ben vásároltam ami sós volt. Nem igazán nyerte el a tetszésem.
Majd ahogy telt az idő, később is próbálkoztam vele, akkor sima 100% mogyoróból készült változatot vásároltam. Már nem emlékszem mit készítettem pontosan belőle, talán palacsintához használtam fel.
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
És mondanom se kell azóta kedvencem lett. (Palacsinta+banán+mogyivaj=ízórgia, ha eddig nem szeretted ezután biztosan megfogod). Készítettem belőle azóta fagyit is, de most süteményhez használtam fel. Pillanatok alatt elfogyott az egész torta, és amikor a párom is azt mondja, hogy na ez nagyon jó lett… akkor tényleg jó 😀 Tessék mogyivajas tortát készíteni, csalódás nem fog érni!
Tápanyagadatok
Mogyoróvajas torta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 291Ebből zsírsavak (kcal) 198
% DV (napi érték)*
Összes zsír 22g34%
Szénhidrát 12g4%
Fehérje 9g18%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A tojást válaszd külön, a fehérjét verd kemény habbá.
A száraz hozzávalókat keverd össze, add hozzá a tojást és a vizet majd csomómentesre keverd el.
A felvert tojáshabot add hozzá és óvatosan keverd össze.
A tésztát öntsd tetszőleges formába és 160 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt elkészül.
Amíg sül a tészta készítsd el a krémet. A hulalat verd kemény habbá, add hozzá a mascarponet, mogyivajat majd keverd el alaposan. ( ne ess kétségben össze fog esni a hab, viszont egy nagyon jó krémes állagot érünk el)
Ha a tészta kihűlt helyed rá a krémet és pár órára tedd vissza a hűtőbe. Díszítésnek cukormentes csokoládé krémet és csokireszeléket ajánlok a tetejére.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.