Az ötletet az adta, hogy a nagymamámtól nagyon sok cseresznyét kaptam, illetve, hogy megérkezett az új citromos-túrós fehérjeporom, így nem volt kérdés, hogy valami finomat kell kreálnom. Na meg a múlthéten sikerült beszereznem egy-két új sütőformát.
Minitorta
- 3 ek. kókuszliszt
- 3 ek. darált zabpehely
- 3 ek. eritritol
- 3 nagyobb tojás
- 1 kk. sütőpor
- 1 kk. citromlé
- 1 dl víz
- kókuszzsír (a tepsi kikenéséhez)
Puding:
- 2 ek. Slim Secret Protein citrom-túró
- 4 dl rizstej (én most 1,5 dl tej és 2,5 dl víz kombinációba csináltam, de lehet 2-2 vagy 1-3 arányban is.)
- 1 csomag fehércsokis pudingpor vagy 40 g vaníliás Peak puding
- cseresznye ízlés szerint (én 10 darabot használtam, kimagozva, kettévágva)
Ezen kívül szükséged lesz még 2 db 15 cm átmérőjű tortaformára, de elkészíthető 1 normál méretűben is.
Gyümölcsös minitorta
Elkészítés: Két részletbe csináltam, mert csak így volt időm napközben, reggel megcsináltam a pudingot, majd délután a piskótát. Akár Te is eloszthatod így az idődet.
A pudingport, a fehérjeporral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd megfőzzük. Amikor elkészült, elfelezve a bevizezett formákba öntjük. A cseresznyét te döntöd el, hogy az aljára, bele vagy esetleg a tetejére szórod. Amikor kihűlt, hűtőbe tesszük.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, plusz a tojások sárgáját és a citromlevet, majd körülbelül 1 dl vízzel (vagy akár tejjel is lehet) lazítjuk. A tojások fehérjét kemény habbá vered, ha kész, akkor fokozatosan (kanalazva) hozzáadod a már összekevert többi hozzávalóhoz. Az elkészült masszát elfelezed, és ráöntöd a már elkészült puding tetejére. Előtte a formák kimaradt részeid kókuszzsírral bekened, hogy a piskóta ne ragadjon a széléhez, de a kiszedés előtt késsel kicsit rásegíthetünk.
A sütőben 175 fokon 30 perc alatt elkészül, fontos, hogy teljesen kihűljön, mert akkor jön ki szépen a formából, különben szétesik a pudingos rész.
Tipp: Természetesen sokféle verzióban elkészíthető. Én még vaníliás-cseresznyés- kakaós változatban sütöttem meg. Itt a fehércsokis pudingpor helyett vaníliásat használtam. A piskótánál citromlé helyett vanília aromát adtam hozzá és plusz két evőkanál kakaóport.