A Peak palacsintaporból nem csak palacsinta vagy gofri készülhet, nagyon jó ízt ad egyes süteményeknek is. Az almával különösen jól harmonizál, nem véletlenül létezik almás palacsinta is. 😉 Én kis kosárkákat sütöttem belőle, amiket csokipuding szerű krémmel töltöttem meg és gyümölcsökkel díszítettem.
Palacsinta
- 40 g kókuszliszt
- 30 g Peak protein palacsintapor
- kb. 200 g alma (megpucolva)
- 1 tojás
- 1 tk. konjac liszt
- édesítő ízlés szerint
- víz
A csokikrémhez:
- 20 g rumos-csokis SlimSecret Protein
- 20 g kakaópor
- 2 tk. konjac liszt
- édesítő ízlés szerint
- víz
Tipp: Ha nincs kedved mixelgetni, egyszerűen csak készítsd el a Peak Pudingporból a tölteléket.
Pudingos palacsinta
Elkészítés:
A kosárkák tésztáját turmixgépben vagy botmixerrel fogjuk elkészíteni. Miután az almát meghámoztad és feldaraboltad, tedd a turmixba, majd add hozzá az összes többi hozzávalót. Vízből eleinte csak egy keveset. A mennyisége attól függ majd, mennyire lédús az alma. Turmixold össze az egészet. A kókuszliszt és a konjac liszt meg fogja magát szívni, így pár perc múlva sűrűbb lesz. A túl sűrű, mehet bele még egy kis víz. Akkor jó, ha krémes, kenhető masszát kapsz.
A tésztát adagold szilikon muffin-, vagy kosárka formákba. 8-10 db biztos lesz belőle, attól függően, mekkorák a formáid. Az aljukban lehet vastagabban a tészta, de fontos, hogy a szélüket is kikend, belül pedig maradjon egy kis üreg.
Süsd 200 °C-ra előmelegített sütőben b. 10-15 percig. Ha barnul a szélük, már majdnem készen vannak.
Amíg sülnek a kosárkák, készítsd el a tölteléket. Ez egy rumos-csokis pudingszerűség lesz. A fehérjét, a kakaóport, a konjac lisztet keverd össze, majd folyamatos kevergetés mellett lassan adagolj hozzá vizet. Itt is érvényes, hogy később sűrűbb lesz, mert a konjac pudingossá teszi.
Töltsd a kész kosárkákba a csokikrémet. Ha kihűltek, még hűtsd tovább a hűtőben.
Tálalás előtt díszítsd pl. fagyos erdei gyümölccsel.