Ha ki vagy éhezve egy finom csokis süteményre, most olvass tovább. Na és ha jót akarsz magadnak, dupla adaggal süss, mert a család pillanatok alatt elkapkodja majd!
Két dologra gondoltam eddig, ha a csokis süti kerül szóba: mámoros ízek és tízmillió kalória. Szerencsére a Peak megalkotta a diétás, proteines verziót – már ami a sütialapot illeti – szóval pörögjön a kézi mixer, melegedjen a sütő, mert 3-2-1, robban a csokibomba!
Most egy csokis-meggyes verziót készítettem, nyári napokra tökéletes csemege. Nem kell órákig a konyhában sertepertélni körülötte, és a tojáshabveréssel sem kell bíbelődni, elronthatatlan. Egyszerű és nagyszerű, az íze, illata pedig bó(l)d(og)ító!
Hozzávalók:
- 250 g Peak Wheycake csokis süteménypor
- 150 ml víz
- 150 ml kókuszolaj
- 3 ek. görög joghurt
- 300 g fagyasztott magozott meggy
- 200 g dióbél
Elkészítés:
Veszünk egy nagy keverőtálat, beleöntjük a vizet és a kókuszolajat. A Peak Wheycake süteményport és a görög joghurtot is a tálba mérjük és az egészet egy kézi mixerrel egyenletes állagúra keverjük.
A diót kisebb darabokra törjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk. Ráöntjük a sütimasszát, majd meggyeket halmozunk a tetejére.
Előmelegített sütőben (180°C-on) addig sütjük, amíg el nem lepi a lakást az isteni süteményillat (ez kb. 20-25 perc), végül tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
Kockákra vágva tálaljuk, édesszájúak tovább turbózhatják még porított eritrittel és/vagy Peak Wheytella csokis-fehérjés mogyorókrémmel a még édesebb ízekért!
Egészségetekre!