Először is azt szögezzük le, hogy ez a süti nem a szépségéről híres. Messzebbről nézve sokkal inkább csokis keksznek néz ki, viszont annál többről van szó. Nem tudtam, hogy milyen nevet adjak neki, de egy biztos, brutál finom lett! 😉
Piskótatekercs
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 5 ek. zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
- 2 ek. zsírszegény kakaópor
- 5 ek. víz
- 1 kk. sütőpor
- 2 ek. eritritol
- ~3,5-4 dl rizstej (bármilyen másfajta tejjel is elkészíthető)
- étcsokoládés pudingpor
- 2 ek. 100%, cukrozatlan mogyoróvaj
Mogyorós piskótatekercs
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját az eritritollal keverd fehéredésig, majd add hozzá a vizet, a zabpehelylisztet, fehérjeport, kakaóport és a sütőport. A fehérjét verd kemény habbá, majd add a tojássárgás masszához óvatosan, nehogy összetörd a habot.
Öntsd nagyméretű sütőpapírral kibélelt tepsibe, 175 fokon süsd 10 percig.
Ha elkészült, még melegen tekerd fel, amikor kihűlt, tekerd le és töltsd meg az előre megfőzött pudinggal, melybe mogyoróvajat keversz. (Ha túl sűrű lenne, akkor hígíthatod még tejjel). Irány a hűtő, 1 óra és már fogyasztható is.