Imádom, amikor egy süti finom, szinte szénhidrátmentes, IR és alak barát, fehérjében gazdag, na és gluténmentes! Az már csak hab a tortán, hogy kb. 15 perc alatt megvan és még sütő sem kell hozzá. Hozzátegyem, hogy igény szerint könnyedén laktózmentessé is tehető?
Hozzávalók (2 nagy adag) a tésztához:
- 1 tojás
- 10 g útifű maghéj
- 100 g kókuszliszt
- 200 g zsírszegény túró – igény szerint lehet zsíros/laktózmentes is
- késhegynyi szódabikarbóna
- édesítőszer ízlés szerint – én kb. 1 nagy evőkanál eritritet szoktam belerakni, de a diétának megfelelő más édesítőszer is megfelel
- fűszerek – mivel most karácsonyi hangulatban voltam kevés szegfűszeget tettem bele. Szerintem nagyszerűen illik a Dietella ízéhez.
Töltelék: adagonként 1 nagy evőkanálnyi Dietella, de próbáltam már kókuszmasszával, aprított friss gyümölccsel, cukormentes lekvárral, eritrittel elkevert csonthéjassal is.
Öntet: 1 adagnyi fehérjepor, esetemben Slim Secret Protein Coco-rumot használtam, kevés vízben feloldva
Elkészítés:
Keverjük össze a tészta nedves hozzávalóit. Adagoljuk hozzá az útifűmaghéjat, szódabikarbónát, fűszereket és az édesítőt. Forgassuk bele a lisztet. Hígítsuk annyi vízzel (kb. 1-2 deciliter, de nagyban függ attól, hogy mennyire volt eredetileg nedves az útifűmaghéj), hogy fánktészta állagot kapjunk.
Adagoljuk a tészta felét egy mikrózható müzlis tálba. A közepébe ültessük bele a tölteléket.
Borítsuk be a tészta másik felével.
Mikróban közepesen meleg fokozaton kb. 6-8 perc (mikrótól függ), meleg fokozaton 2-3 perc.
Akkor jó, ha a tészta széle elválik a tál falától, de még nem barnult meg.
Amikor megsült, öntsük le a fehérjesodóval és fogyasszuk jóízűen.
Vigyázat NAGYON laktató!