A nagy hőségben hazaérve vagy egy kiadós edzés után, teljesen kimelegedve, lehet, hogy már te is unod a szokásos, vízzel hígított fehérjeport. Ha így van, akkor ezt a receptet neked találták ki. Nem csak hűsítő és tápláló, de állaga és íz világa is különbözik a jól megszokott shake-től.
Protein mousse
HOZZÁVALÓK:
- 250 ml cukrozatlan habtejszín
- 1 adag (kb. 30g) fehérjepor
- zsírszegény kakaópor (nem instant)
- édesítőszer (lehetőleg folyékony)
Csokis protein mousse
ELKÉSZÍTÉS:
A tejszínt verd kemény habbá. Ezután rakd bele a fehérjeport, majd ízlés szerint a kakaót. Mikor ezeket is jól elkeverted, jöhet az édesítőszer. Érdemes végig habverővel dolgozni. Miután minden hozzávalót kellőképpen elkevertél öntsd a masszát egy pohárba, vagy tálkába, és a még finomabb íz kedvéért rakd hűtőbe egy kis időre, például amíg edzel.
A jól lehűlt krémet akár gyümölcsökkel is fogyaszthatod, igazi hűsítő és tápláló finomság lesz a nagy nyári melegben. Elkészítésnél kakaó helyett kísérletezhetsz egyéb ízekkel is, például: olvasztott étcsokoládé, fahéj. Vagy próbálkozhatsz akár különböző aromákkal is.
Jó étvágyat!