Ez a recept az egyik személyes kedvencem. Pár darab összetevő, néhány keverés, és mehet a sütőbe. Készítsd el, ha valami egyszerű, de nagyszerű finomságra vágysz!
Sajttorta
Ezeket vedd fel a bevásárló listádra:
- 250 g zsírszegény krémsajt
- kb. 2 evőkanál édesítő
- kb. 2 evőkanál joghurt
- 2 nagy tojás
- 2 evőkanál fehérjepor vagy zabpehelyliszt
- pár szem málna-akár fagyasztott is
Diétás sajttorta
Első mozzanatként melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Majd készíts elő 3-4 darab nagyobb szilikonos muffinformát. Én most szuflé formában készítettem, az is megfelelő.
Egy tálban a krémsajtot és az édesítőt egy elektromos keverővel addig keverd, amíg nagyon sima krémet nem kapsz. Add hozzá a joghurtot, a tojást és a fehérjét vagy lisztet, miközben folyamatosan kevered tovább a masszát.
Az előkészített formákat töltsd 3/4-ig, tegyél a tetejére pár szem málnát. Irány a sütő!
Akkor sült meg, ha tapintásra kemény lesz a tetejük, de ellenőrizd tűzpróbával, hogy belül is megsült-e. Kb. 20-35 perc.
Hagyd teljesen kihűlni, majd hűtőben még egy órát pihentesd.
Igazából úgy lenne teljes a kép, ha szépen kiszednéd a formából és tányéron tálalnád. Ha ez a célod, a formát mindenképpen kend ki alaposan kókuszzsírral vagy vajjal mielőtt beletöltöd a tésztát. Én úgy döntöttem, hogy a formában tálalom. Így is mennyei!
Kínálhatod cukormentes csoki– vagy gyümölcsöntettel, vagy á’ la natur. Én az utóbbit választottam. 😉
Hogy tetszik? Elkészíted?