Nem tudsz lemondani a sütiről a diétádban? Az epres-rebarbarás-túrós pite kizárólag diétás összetevőkből áll, különleges ízkavalkáddal kényeztet, ráadásul elkészíteni is könnyű.
Rebarbara
A tészta hozzávalói:
- 600 g túró
- 2 egész tojás
- 5 ek zabpehely
- 1 tk vanilia aroma
- 1 citrom reszelt héja és leve
- csipet só
- 1 zacskó sütőpor
- édesítőszer
Rebarbara süti
Elkészítés:
A sütőt előmelegíted 175 fokra, közben a hozzávalókat összeturmixolod.Egy torta vagy piteformába belenyomkodod a masszát (ha teflonos, akkor nem kell kikenni zsiradékkal), amit aztán 25 percig sütsz.
A töltelék hozzávalói:
- 200 g tisztított rebarbaraszár
- szegfűszeg
- fahéj
- édesítő
- 3+2 dl víz
- 2 zacskó zselatin
- eper díszítésnek
Elkészítés:
A megtisztított rebarbarát összekockázod, és annyi vízzel felöntöd, amennyi ellepi. Fahéjjal, szegfűszeggel takarék lángon puhára főzöd. 2 dl vízbe belerakod az egyik zacskó zselatint, felmelegíted, majd összeturmixolod a leszűrt rebarbarával.Fahéjat és édesítőt tegyél bele, hagyd kicsit állni, hogy “behúzzon”, majd rakd rá a kihült tésztára.
Díszítés:
3 dl vízzel főzd fel a másik zacskó zselatint. Az epret felezd meg, majd díszítsd vele a tésztát, erre öntsd óvatosan a megmelegített zselatint. Tedd hűtőbe, amíg teljesen megköt a zselatin.
Jó étvágyat! 🙂
Peak Girls – olvasói bejegyzés Szabóné Gede Veronika
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!