-+=
Olvasási idő: 2 perc

csirkemell_spargavalUnod a roston csirkemell fűszerezett variációit? Bolondítsd meg valami különleges párosítással, a shiitake gombával és a spárgával!

 

Csirkemell

Serpenyőben sült csirkemell ,spárgával és shiitake gombával, egy igazán finom összetevőkből álló recept, amely rengeteg fehérjét tartalmaz, és alacsony a kalória tartalma. Kiváló ebéd ötlet lehet az egész családnak, hiszen nem csak a diétázóknak járnak a finom és egészséges étek.

Hozzávalók 4 személyre:

·         2 evőkanál olíva olaj, vagy E-Z olajspray

·         2 db egész csirkemell

·         2 nagyobb méretű apróra vágott mogyoróhagyma (nálunk inkább az üveges változat található meg)

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

·         3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)

·         2,5 dl csirke alaplé

·         3 ág kakukkfű

Csirkemell gombával

·         250 gramm shiitake gomba félbe vágva, megmosva

·         csipetnyi só és bors

·         450 gramm zsenge spárga (én ehhez a zöld színű spárgát javaslom)

·         30 gramm reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1.      Melegítsd elő a sütőt 190C fokra. Forrósítsd fel az olíva olajat egy nagyobb méretű, sütőbe is helyezhető serpenyőben. Helyezd a forró olajba a félbe vágott csirkemelleket és pirítsd őket arany barnára kb.2-3 perc alatt. Ezután fordítsd át őket a másik oldalukra is. Olíva olaj helyett használhatsz olajspray-t is.

2.      Add az apróra vágott mogyoróhagymát és fokhagymát a csirkéhez és kevergesd addig, amíg a hagyma üveges nem lesz. Ügyelj rá, nehogy a fokhagyma odaégjen. Ezután öntsd fel az egészet a csirke alap lével, tedd bele a gombát, a kakukkfüvet, a sót, a borsot és főzd 1-2 percig, amíg forrni nem kezd.

3.      Halmozd az előkészített spárgát a csirke tetejére, majd egy fóliával fedd be a serpenyőt és helyezd az előmelegített sütőbe. Kb. 14-16 perc alatt a csirke teljesen megpárolódik és a spárga is megpuhul. Ha megfőtt a csirke, akkor kiveheted a sütőből.

4.      A tálaláshoz készíts elő mélyebb tányérokat. Halmozz minden tányérra egy adag gombát, egy pár szál spárgát és adj hozzá egy kis szaftot. Helyezd a zöldséges köret tetejére a csirkemellet, majd szórd meg egy kevés parmezán sajttal. Rozmaring ággal még tovább díszítheted. Jó étvágyat!

Tápanyag összetétel adagonként:

összesen 355 kcal, ebből: 58 g fehérje, 9,8 g zsír, 8,3 g szénhidrát, 1,8 g rost

csirkemell_spargaval-gombaval

Peak Girls – olvasói bejegyzés, Baranyi Edina

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.