A sushi egy elég megosztó étel, valaki vagy nagyon szereti vagy utálja. Ha Te az előző csoportba tartozol, mindenféleképpen próbáld ki ezt a receptet, hiszen hiába a rizs és a hús, az éttermi változat sajnos bővelkedik a cukorban.
Sushi
Hozzávalók:
- 5 dkg rizs (én jázmin rizst használtam)
- rizsecet ( az almaecet is megteszi)
- eritrit
- natúr tonhal
- sushi nori
- friss gyömbér
Diétás sushi
A rizst főzd ki, de ne túl szárazra és locsold meg ecetes édesítős vízzel, úgy mintha egy uborkasalátát csinálnál! 3 dl vízhez kb. 1 evőkanál ecetet és 3 kanál édesítőt adj! A gyömbért vágd vékony szeletekre és egy ugyanilyen lébe áztasd be, majd tedd hűtőbe! Sajnos ezt nem lehet elkapkodni, a gyömbérnek egy éjszakát biztos kell állnia, ezért ezt érdemes egy nappal előtte elkészíteni.
Fogj egy nori lapot és az egyik felére kanalazz rizst majd tonhalat, de ne túl vastagon. A nori másik felét nedvesítsd be kicsit, hogy tapadjon és kezdd el felcsavarni jó szorosan! Ha nem nagyon akar egyben maradni, tekerj rá alufóliát vagy egy rongyot és tedd hűtőbe, hogy összeálljon!
A tonhalat helyettesítheted avokádóval, rákkal, lazaccal vagy bármivel, ami neked szimpatikus. A töltelék mellé szoktak tenni egy kis csík tojásomlettet, én kihagytam, de érdemes ezzel együtt is kipróbálni!
Jó étvágyat!
Peak Girls – Szabó Niki, olvasói bejegyzés
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!