-+=
Olvasási idő: 2 perc

Itt az eperszezon, én pedig nagy rajongója vagyok, főként, ha még egy kókuszt is csempészünk a sütibe. Igazán guszta, dekoratív édesség, amit érdemes kipróbálni. Nálunk nagy sikere volt.

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 tojás
  • 5 ek. zabpehelyliszt vagy ch csökkentett liszt
  • 5 ek. víz
  • 1 kk. sütőpor
  • 2 ek. eritrit (ha édesebben szereted, mehet több is)
  • 2 ek. cukormentes kakaópor

Töltelék:

Tetejére:

50% OFF (minden 2.)! Bármilyen terméket bármivel összekombinálhatsz + vidd el az AJÁNDÉK Peak Minta-PAKKOD 3180 Ft értékben!

  • 6-7 nagyobb szem eper
  • 2 ek. cukormentes zselatinpor
  • 1 dl víz

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját az eritrittel fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a vizet, a zabpehelylisztet, a kakaóport és a sütőport. Ha a kakaóportól túl ragadós lenne a massza, akkor még mehet bele egy kis víz.

A fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgás masszához keverjük óvatosan, nehogy összetörjük a habot. Nagyméretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 175 fokon 15 percig sütjük. Amikor már kihűlt, kivesszük, megfordítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és így tesszük vissza a tepsibe.

A közben elkészített és lehűtött pudingunkkal megkenjük a tetejét. A félbevágott eprekkel megpakoljuk a tetejét és az előre feloldott meleg vizes zselatinnal meglocsoljuk. Egy órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.

eperszezon

eperszezon sütemény

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!