-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Az epret szerintem mindenki szereti, itt a szezonja is, így máris készülhetnek belőle a finomabbnál finomabb desszertek. Az én idei első sütim a gyümölccsel ez az epres-fehércsokis muffin.

Hozzávalók:

  • 200 g eper
  • 100 g mandulaliszt
  • 50 g zabkorpa
  • 50 g eritrit
  • 30 g vaníliás fehérjepor (Protein 85)
  • 30 g kókuszzsír
  • 25 g cukormentes fehércsoki (4 kocka)
  • 1 tojás
  • 1 dl tej vagy víz (kókuszos mandulatejet használtam)
  • ½ csomag sütőpor

Elkészítés:

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Keverd össze a száraz összetevőket, majd add hozzá a tojást, kókuszzsírt, tejet. Az epret mosd meg, majd szeld kisebb darabkákra és keverd a masszához. A csokit vágd pici darabokra és úgy add a tésztához.

Töltsd muffin formákba és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd őket, míg a tetejük erősen barnulni nem kezd. Kb. ½ óra kell nekik.

Tipp: más hasonló gyümölccsel is érdemes kipróbálni.

A teljes adag átlagos tápértéke:
1110 kcal, 77 g fehérje, 63 g szénhidrát, 62 g zsír

Én 9 db közepes muffint készítettem.

Processed with Moldiv

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.