Az epret szerintem mindenki szereti, itt a szezonja is, így máris készülhetnek belőle a finomabbnál finomabb desszertek. Az én idei első sütim a gyümölccsel ez az epres-fehércsokis muffin.
Hozzávalók:
- 200 g eper
- 100 g mandulaliszt
- 50 g zabkorpa
- 50 g eritrit
- 30 g vaníliás fehérjepor (Protein 85)
- 30 g kókuszzsír
- 25 g cukormentes fehércsoki (4 kocka)
- 1 tojás
- 1 dl tej vagy víz (kókuszos mandulatejet használtam)
- ½ csomag sütőpor
Elkészítés:
Keverd össze a száraz összetevőket, majd add hozzá a tojást, kókuszzsírt, tejet. Az epret mosd meg, majd szeld kisebb darabkákra és keverd a masszához. A csokit vágd pici darabokra és úgy add a tésztához.
Töltsd muffin formákba és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd őket, míg a tetejük erősen barnulni nem kezd. Kb. ½ óra kell nekik.
Tipp: más hasonló gyümölccsel is érdemes kipróbálni.
A teljes adag átlagos tápértéke:
1110 kcal, 77 g fehérje, 63 g szénhidrát, 62 g zsír
Én 9 db közepes muffint készítettem.