-+=
Olvasási idő: 2 perc

Egy palacsinta nemcsak édes lehet. Sós változatban is rendkívül finomakat lehet készíteni még úgyis, hogy nem kerül bele hús!

Hozzávalók tésztához:

  • 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 75 g vegán protein (ízesítetlen)
  • 1 g élesztő
  • 1 tojás
  • 3 dl sovány tej
  • szódavíz
  • csipetnyi só
  • kevés őrölt szerecsendió
  • kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés:

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Az élesztőt kicsi lisztel elkeverve kevés langyos tejben felfuttatjuk. A száraz hozzávalókat elkeverjük. A tojást a tejjel és a felfuttatott élesztővel elkeverem és a száraz hozzávalókhoz adom. Annyi szódavízzel keverem el, hogy palacsintatésztát kapjak.

Töltelék hozzávalók:

  • 2,5 dkg vaj
  • 2,5 dkg kókuszzsír
  • 1 csapott evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 25 g vegán protein
  • 1 görög feta sajt
  • 5 dkg zsírszegény trappista sajt reszelve
  • 2 dl tej
  • 3 dl víz
  • 1 csomag apróra vágott kapor
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • kurkuma
  • őrölt szerecsendió
  • 15-20 szem apróra vágott olajbogyó

Elkészítés:

A fetát apró kockákra vágom. Mindent felaprítva, lereszelve előkészítek. A proteint kevés vízzel (ez nem a három dl) joghurt állagúra keverem. A tejet a vízzel együtt forróra melegítem. (Nem szükséges igazán felforralni csak nagyon meleg legyen.) A vajat és a kókuszzsírt kis lángon felolvasztom és hozzáteszem a lisztet. Felfuttatom (kicsit habzik, de nem barnul még), hozzáöntöm a forró tejes vizet és kavarom, hogy ne csomósodjon. Közepes lángon dolgozok. Hozzáteszem a fűszereket a kapor kivételével. Elkeverem benne a reszelt sajtot és addig melegítem kavargatva, amíg bugyogni kezd. Elzárom a tüzet. Hozzákeverem a kaprot, majd a feta kockákat és végül a felaprított olajbogyót. Betöltöm a palacsintákat.

Jó étvágyat hozzá! 🙂


sós palacsinta

proteines palacsinta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.