Egy palacsinta nemcsak édes lehet. Sós változatban is rendkívül finomakat lehet készíteni még úgyis, hogy nem kerül bele hús!
Hozzávalók tésztához:
- 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 75 g vegán protein (ízesítetlen)
- 1 g élesztő
- 1 tojás
- 3 dl sovány tej
- szódavíz
- csipetnyi só
- kevés őrölt szerecsendió
- kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
Az élesztőt kicsi lisztel elkeverve kevés langyos tejben felfuttatjuk. A száraz hozzávalókat elkeverjük. A tojást a tejjel és a felfuttatott élesztővel elkeverem és a száraz hozzávalókhoz adom. Annyi szódavízzel keverem el, hogy palacsintatésztát kapjak.
Töltelék hozzávalók:
- 2,5 dkg vaj
- 2,5 dkg kókuszzsír
- 1 csapott evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 25 g vegán protein
- 1 görög feta sajt
- 5 dkg zsírszegény trappista sajt reszelve
- 2 dl tej
- 3 dl víz
- 1 csomag apróra vágott kapor
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- bors
- kurkuma
- őrölt szerecsendió
- 15-20 szem apróra vágott olajbogyó
Elkészítés:
A fetát apró kockákra vágom. Mindent felaprítva, lereszelve előkészítek. A proteint kevés vízzel (ez nem a három dl) joghurt állagúra keverem. A tejet a vízzel együtt forróra melegítem. (Nem szükséges igazán felforralni csak nagyon meleg legyen.) A vajat és a kókuszzsírt kis lángon felolvasztom és hozzáteszem a lisztet. Felfuttatom (kicsit habzik, de nem barnul még), hozzáöntöm a forró tejes vizet és kavarom, hogy ne csomósodjon. Közepes lángon dolgozok. Hozzáteszem a fűszereket a kapor kivételével. Elkeverem benne a reszelt sajtot és addig melegítem kavargatva, amíg bugyogni kezd. Elzárom a tüzet. Hozzákeverem a kaprot, majd a feta kockákat és végül a felaprított olajbogyót. Betöltöm a palacsintákat.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Görög fetás fehérjepalacsinta" című cikkhezSzia!
Nagyon tetszik ez a recept, ki fogom próbálni 🙂 Viszont az lenne a kérdésem, hogy ezekkel a mennyiségekkel kb. hány darab palacsintát kapok? 🙂
Köszi
Bogi
Vegán ? Tojással ? Fetával? Trapistával? valamit rosszul értelmeztem ?_
A palacsintához használt fehérjepor volt vegán – de igazad van, így eléggé félreérthető volt, ezért javítottam is! Köszönjük, hogy jelezted!