Neked mi jut eszedbe a régi gyereknapokról? Május, vásárok, rendezvények, a színes forgatag, a lufi és a nasi, azaz a kakasos nyalóka, a vattacukor és az elmaradhatatlan fagyi. Ugye? Felnőttként is megtarthatod, hiszen benned is ott lakozik a kisgyermek! Félre most a búcsús kalóriabombákkal, készíts inkább Te a családnak és magadnak fincsi rágcsálni valókat.
Gyereknap
Szezámlisztes sajtos rudacskák
Hozzávalók:
20 dkg szezámmag liszt, 1 tk só, 1 csomag porélesztő, langyos víz, zsírszegény sajt
Elkészítése:
Öntsd egy nagy tálba a sóval elkevert lisztet és add hozzá a porélesztőt. Folyamatos dagasztás mellett addig add hozzá a langyos vizet, amíg kellemes, lágy tésztát nem kapsz. (Kb., mint a kenyértészta)
30 percig lefedve hagyd, hogy megkeljen.
Tipp: Én általában kicsit bemelegítem a sütőt és ott kelesztem.
Deszkán nyújtsd ki a tésztát, vágj négyzeteket belőle, a szélére helyezz egy szelet vékony hasábra vágott sajtot és tekerd fel. Kend meg 1 db felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd pirosra.
Lenmaglisztes palacsinta fehérjés túrókrémmel töltve
Hozzávalók:
4 tojás, 20 dkg liszt (nekem fele csökkentett szénhidrát tartalmú liszt és fele lenmagliszt), 4 dl cukormentes szójatej, pici só, fél dl olaj
Elkészítése:
A hozzávalókat keverd össze és 30 percig hagyd állni, majd keverd hozzá az olajt. Forró serpenyőben kisütöd őket, és kész is.
A töltelékhez keverj össze 25 dkg túrót 45 g fehérjével (az ízesítést rátok bízom), és pici szójatejjel, hogy jó krémesen kenhető állagot kapj, ezttöltsd bele a palacsintákba.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Peak Girls – Olvasói bejegyzés és képillusztráció, Skarupka Judit, Palatinus Team
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!