A túró kedvelt alapja a süteményeknek. Egyrészről kiváló fehérjeforrás, ráadásul lassú felszívódású, ami azt jelenti, hogy akár 6-8 órán keresztül is ellátja a szervezeted értékes tápanyagokkal. Éhségérzeted ezáltal csökkenni fog, jobban viseled majd a diétát is. És most akkor jöjjön a recept:
Túródesszert
Gyümölcsös-túrós kosárkák
Hozzávalók (6 db szilikonos kosárka formához):
A tésztához:
- 30 g szezámmag liszt
- 20 g kókuszliszt
- 20 g zabkorpa
- 20 g vaníliás fehérjepor (kevert, vagy kazein, a lényege, hogy sűrűbb fajta legyen)
- 1 tojás
- ½ kk. szódabikarbóna
- édesítő ízlés szerint
- kb. 1,5 dl víz
A krémhez:
- 180 g zsírszegény túró
- 1-2 ek. útifű maghéj
- édesítő, aromák ízlés szerint
- kb. 1 dl víz
Díszítés: bogyós gyümölcsök, nálam 40 g fagyasztott ribiszke
Túródesszert recept
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra. Közben állítsd össze a tésztát: először keverd össze a liszteket, a zabkorpát, a proteinport és a szódabikarbónát, majd add hozzá a tojást és folyamatosan adagolj hozzá vizet. A zabkorpa, az általam használt lisztek és proteinpor is sok vizet képes felvenni. Ha más lisztet használsz, eltérő mennyiségű vízre lesz szükséged. A lényeg, hogy egy krémes, kenhető, de semmiképp sem folyós masszát kapj.
Kanalazd a tésztát a kosárka formákba, kend ki vele az aljukat és a peremüket is. Süsd kb. 10-15 percig. Ha elkezdenek barnulni, készen vannak.
Sütés közben készítsd el a krémet: ha rögös túród van, egy kis vízzel, édesítővel és útifű maghéjjal turmixold össze, máris kész a krémtúró! Ízesítheted pl. fahéjjal, vaníliával, vagy különböző aromákkal, de akár fehérjeporral is.
A kész kosárkákat töltsd meg túrókrémmel és végül díszítsd őket bogyós gyümölcsökkel. A túrókrém az útifű maghéjnak köszönhetően szépen meg fog állni és még a süti rosttartalmát is növeli! Hűtőben napokig eláll.
Jó étvágyat!
Tápanyagtartalom 1 db kosárkában:
89 kcal, 10,3 g fehérje, 7,9 g szénhidrát (ebből 2,9 g rost), 2,5 g zsír
PeakGirls – Szűcs Noémi, olvasói bejegyzés
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!