A Peak Girls csoportban ma arról beszélgettünk, milyen és mennyi gyümölcsöt „szabad” fogyasztani diétában. Sajnos a gyümölcscukor is szénhidrát, mégpedig gyorsan felszívódó, így nem sokat és nem akármit.
Volt itthon alma, és szerettem volna belőle enni este, de egy egész ugye nem igazán fér bele az étrendbe vacsorára. Így született ez a habkönnyű fehérjedús, de gyümölcsös finomság.
Protein muffin
Hozzávalók:
- egy kis doboz (180 g) zsírszegény túró
- 100 g tojásfehérje
- 1 tojás
- 25 g vaníliás protein
- fél alma
- 3 ek. eritrit (4-szeres édesítőerejű)
- citrom reszelt héja, vanília aroma
Almás protein muffin
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. A túrót a tojás sárgájával, az eritrittel a vanília aromával, reszelt citromhéjjal, proteinnel jól keverd el. A fél almát vágd kis darabokra, a tojásfehérjét csipet sóval verd habosra.
A tojáshabot keverd a túrós masszához, könnyű mozdulatokkal, de alaposan.
Az egészet adagold muffin formába, nem kell, hogy teljesen tele legyenek a formák. Tedd a sütőbe, és süsd kb. 20 percig, de azért figyeld közben. Először jó nagyra megnőnek. Fokozatosan vedd lejjebb a sütő hőfokát, és nyitogasd az ajtaját. Legjobb, ha az idő leteltével a sütőben hagyod kihűlni a sütiket. Egy kicsit össze fog esni úgyis.
Ha szeretnéd, tovább díszítheted proteinpudinggal, túróval, de magában is nagyon finom, a tápértéke alapján pedig, kétséget kizáróan este is jó választás.
12 db süti készült ebből az adagból, egy darab pedig mindössze 31 kcal, 5 g fehérje, 1,3 g szénhidrát és 0,6 g zsír, figyelembe véve, hogy pár perc alatt kész van, szuper esti nasi alternatíva.
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Habkönnyű proteines finomság akár vacsorára is!" című cikkhezKedves Fáklya Georgina! Azt szeretném kérdezni, hogy a tojásfehérjét kemény habbá kell verni vagy elég csak habosra, ill. az almát bele kell keverni a tésztába vagy az csak díszítő eleme a sütikének? 🙂 Köszönöm szépen a választ! Üdvözlettel, Annamari
Szia Annamari! Engedd meg, hogy Gina helyett most én válaszoljak neked. A tojásfehérjét jó, ha habbá vered, annál lazább szerkezete lesz a sütinek. És az apróra vágott almakockákat süsd bele a sütibe, természetesen utána is díszítheted pár szelet gyümölccsel.:)
Kedves Csilla! Köszönöm szépen a válaszodat. Hozzávalók beszerezve, délután indul a sütés. 🙂
Szuper, jelezz vissza, hogyan sikerült!;)
Szia! Sajnos nem sikerült a muffinom. Az egész beleragadt a papírba, s a kukában végezte. 🙁 Nem tudom, mit rontottam el. A receptben számomra nem volt egyértelmű, hogy 2 tojásfehérje és egy tojás sárgája vagy 2 fehérje és egy egész tojás. Az utóbbit választottam. Esetleg az lehetett a probléma? Vagy a tojás mérete? Nem vagyok ügyetlen a konyhában, ezért nem értem. 🙁 🙁
Szia! Kell 1 db egész tojás és külön a 100 g fehérje, ami amúgy kb 4 tojás fehérjéjének felel meg, de én külön tojásfehérjelét használok, ezért ki tudom mérni. A az egész tojás sárgáját elválasztom a fehérjétől, a fehérjét a többi 100 g-hoz öntöm és azokat verem habbá, majd forgatom a túrós masszához.
Szia! Köszönöm szépen a válaszodat. Ma újra próbálkozom, mert nagyon tetszik ez a recept. 🙂 További szép napot kívánok. Üdv.: Annamari
Drukkolok, és ha van, akkor szilikonos formában süsd!