Habkönnyű proteines finomság akár vacsorára is!

A Peak Girls csoportban ma arról beszélgettünk, milyen és mennyi gyümölcsöt „szabad” fogyasztani diétában. Sajnos a gyümölcscukor is szénhidrát, mégpedig gyorsan felszívódó, így nem sokat és nem akármit.

Volt itthon alma, és szerettem volna belőle enni este, de egy egész ugye nem igazán fér bele az étrendbe vacsorára. Így született ez a habkönnyű fehérjedús, de gyümölcsös finomság.

Protein muffin

Hozzávalók:

  • egy kis doboz (180 g) zsírszegény túró
  • 100 g tojásfehérje
  • 1 tojás
  • 25 g vaníliás protein
  • fél alma
  • 3 ek. eritrit (4-szeres édesítőerejű)
  • citrom reszelt héja, vanília aroma

Almás protein muffin

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. A túrót a tojás sárgájával, az eritrittel a vanília aromával, reszelt citromhéjjal, proteinnel jól keverd el. A fél almát vágd kis darabokra, a tojásfehérjét csipet sóval verd habosra.

A tojáshabot keverd a túrós masszához, könnyű mozdulatokkal, de alaposan.

Az egészet adagold muffin formába, nem kell, hogy teljesen tele legyenek a formák. Tedd a sütőbe, és süsd kb. 20 percig, de azért figyeld közben. Először jó nagyra megnőnek. Fokozatosan vedd lejjebb a sütő hőfokát, és nyitogasd az ajtaját. Legjobb, ha az idő leteltével a sütőben hagyod kihűlni a sütiket. Egy kicsit össze fog esni úgyis.

Ha szeretnéd, tovább díszítheted proteinpudinggal, túróval, de magában is nagyon finom, a tápértéke alapján pedig, kétséget kizáróan este is jó választás.

12 db süti készült ebből az adagból, egy darab pedig mindössze 31 kcal, 5 g fehérje, 1,3 g szénhidrát és 0,6 g zsír, figyelembe véve, hogy pár perc alatt kész van, szuper esti nasi alternatíva.

habkonnyu-proteines-muffin

Fáklya Georgina

Fáklya Georgina

A tudatos táplálkozás már évek óta foglalkoztat, pár éve fokozatosan váltom ki az alapanyagokat, de idén lett az életem egyik központi eleme az egészséges és változatos diétás táplálkozás. Ennek kialakítását nagyon élvezem, legyen az egy utazás során kóstolt étel reprodukálása saját elgondolás szerint, vagy egy finom sütemény diétás változatának sikere.

Nincs komoly sportmúltam, viszont szeretem feszegetni a határaimat, ezért az utóbbi időben rendszeresen edzek, kombinálom az otthoni súlyzós edzéseket futással, kerékpárral, de mindent szívesen kipróbálok.

A különböző élmények és tapasztalatok motiválnak, ezeket szeretném megosztani Veled is.
Fáklya Georgina
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások
Habkönnyű proteines finomság akár vacsorára is!
10 szavazat, 4.20 átl. szavazat (84% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

8 hozzászólás

  • Igaz Annamária szerint:

    Kedves Fáklya Georgina! Azt szeretném kérdezni, hogy a tojásfehérjét kemény habbá kell verni vagy elég csak habosra, ill. az almát bele kell keverni a tésztába vagy az csak díszítő eleme a sütikének? 🙂 Köszönöm szépen a választ! Üdvözlettel, Annamari

    • csilla csilla szerint:

      Szia Annamari! Engedd meg, hogy Gina helyett most én válaszoljak neked. A tojásfehérjét jó, ha habbá vered, annál lazább szerkezete lesz a sütinek. És az apróra vágott almakockákat süsd bele a sütibe, természetesen utána is díszítheted pár szelet gyümölccsel.:)

      • Igaz Annamária szerint:

        Kedves Csilla! Köszönöm szépen a válaszodat. Hozzávalók beszerezve, délután indul a sütés. 🙂

        • csilla csilla szerint:

          Szuper, jelezz vissza, hogyan sikerült!;)

          • Igaz Annamária szerint:

            Szia! Sajnos nem sikerült a muffinom. Az egész beleragadt a papírba, s a kukában végezte. 🙁 Nem tudom, mit rontottam el. A receptben számomra nem volt egyértelmű, hogy 2 tojásfehérje és egy tojás sárgája vagy 2 fehérje és egy egész tojás. Az utóbbit választottam. Esetleg az lehetett a probléma? Vagy a tojás mérete? Nem vagyok ügyetlen a konyhában, ezért nem értem. 🙁 🙁

  • Gina Gina szerint:

    Szia! Kell 1 db egész tojás és külön a 100 g fehérje, ami amúgy kb 4 tojás fehérjéjének felel meg, de én külön tojásfehérjelét használok, ezért ki tudom mérni. A az egész tojás sárgáját elválasztom a fehérjétől, a fehérjét a többi 100 g-hoz öntöm és azokat verem habbá, majd forgatom a túrós masszához.

    • Igaz Annamária szerint:

      Szia! Köszönöm szépen a válaszodat. Ma újra próbálkozom, mert nagyon tetszik ez a recept. 🙂 További szép napot kívánok. Üdv.: Annamari

Habkönnyű proteines finomság akár vacsorára is!
10 szavazat, 4.20 átl. szavazat (84% pont)
8247
Diétás főzőcske, Édességek, Fehérjeporos receptek
, ,