Jóval kisebb arányú a szív-és érrendszeri betegségek kialakulása azoknál, akik rendszeresen fogyasztanak halat. A halak húsa laza szövetszerkezetű könnyen emészthető magas víztartalmú étel. Kedvező energia és zsír valamint 15-20% fehérjetartalma révén a testsúlycsökkentő étrendekbe is remekül beilleszthető. Miért érdemes még elgondolkodnod azon, hogy beilleszd a halfogyasztást a mindennapjaidba?!
Halolaj
A halak húsának többsége tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavat (Omega 3), mely élettani szempontból rendkívül jelentős.
Az emberi szervezet nem tudja előállítani ezeket az esszenciális zsírsavakat, így táplálékaink révén kell hozzájutni a megfelelő mennyiséghez. Igazolt hatásuk, hogy gátolják a vérrögképződést, mérsékelik a vérzsírszintet, szabályozzák a vérnyomást ezáltal képesek csökkenteni a koszorúér megbetegedések veszélyét.
A vízben oldódó vitaminok közül a B1 és B2 vitamin fedezhető fel a halban nagyobb mennyiségben, az ásványi anyagok szempontjából pedig vas, szelén, cink és jód tartalma jelentős.
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Halolaj zsírsavak
Halgombócok brokkolival
Hozzávalók a halhoz:
- 4 db kemény húsú halfilé
- 1 szál kapor
- 1 db metélőhagyma
- kókuszzsír a sütéshez
- só
- bors
Hozzávalók a körethez:
- 1 db brokkoli
- kókuszzsír a pároláshoz
- őrölt szerecsendió
- só
- 5 dkg őrölt mandula
- 1 sárgarépa a díszítéshez
Elkészítése: Vágd apróra a halfilét és sóval, borssal fűszerezd. A kaprot és a metélőhagymát aprítsd fel, majd ezt is add hozzá a halhoz. Keverd jól össze, formázz belőle kis gombócokat majd a kókuszzsírban süsd ki.
A brokkolit szedd rózsáira és párold puhára. Szerecsendióval ízesítsük és sóval ízesítsd tetszés szerint. Végül szórd meg reszelt mandulával is. Vágott sárgarépa csíkokkal tehetjük igazán ínycsiklandóvá. A halgombócokat a brokkolival együtt tálald és már fogyaszthatod is.
PeakGirls – Olajos Hajni, olvasói bejegyzés
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!