Íme, egy liszt nélküli, mindössze hét hozzávalós desszert, hogy az édesség ne a zsírpárnáidat növelje, hanem az örömhormonjaidat! Nem nagy ördöngösség elkészíteni, kezdőként is nekiláthatsz.
- 3 dl zsírszegény tej
- 12 dkg eritrit
- ~ 12 dkg zabkorpa
- 3 tojás
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 adagolókanál vaníliás fehérje
- magozott házi befőtt (cukormentes)
Forrald fel a tejet az eritrittel, majd szórd bele a zabkorpát és lassú tűzön, kevergetve addig főzd, amíg besűrűsödik. Ha kész, vedd le a tűzhelyről, hagyd hűlni. Tipp: én a lábasból átöntöttem egy keverőtálba, így hamarább kihűl.
Ha már langyos, keverd hozzá a tojások sárgákat és a puha kókuszzsírt. A fehérjeport szitáld bele (azért, hogy ne csomósodjon össze) alaposan keverd el. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítsd az egész masszát.
Öntsd sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe, a tetejét szórd meg lecsepegtetett befőttel (nálam meggy).
180 fokos (előmelegített) sütőben 25-30 perc alatt készre sül. Ha félúton azt veszed észre, hogy még nagyon lötyög a tepsiben, tedd a legalsó rácsra és vedd vissza a hőfokot 150 fokra.
Érdemes megvárni, amíg teljesen kihűl, hogy szeletelni tudd.
Jó étvágyat!