Készítettem egy májas-csirkemelles ragut, de maradt még csirkemájam, amit egy finom, krémes házi, adalékanyagtoktól mentes májkrémhez használtam fel. Nagyon finom puffasztott rizsre vagy kukoricára kenve, sok zöldséggel.
Csirkemájkrém
Hozzávalók:
- 150-200 g csirkemáj
- 100 g krémes ricotta (vagy sovány krémtúró, vagy cottage cheese)
- ½ fej vöröshagyma
- 3 ek. light vagy kalóriamentes ketchup
- 1 ek. mustár
- 1 ek. (10 g) kókuszzsír
- só, bors, majoranna
Diétás csirkemájkrém
Elkészítés:
A hagymát kockázd fel, majd egy kis zsiradékon pirítsd meg. Add hozzá a májat, azt is pirítsd meg, majd fedő alatt kis lángon főzd puhára. Ha kell, adj hozzá egy kis vizet.
Fűszerezd sóval, borssal, majorannával.
Ha elkészült, hagyd legalább langyosra hűlni, majd turmixold össze a ricottával, ketchuppal és mustárral.
Ez a mennyiség nagyjából két adagra elegendő, de többet is készíthetsz, mert fagyasztható.
Fogyaszd egészséggel!