Nemrég még nyakunkon volt a kánikula és mindet igyekeztünk bezsúfolni a hűtőbe, nehogy megromoljon. De tényleg érdemes mindent bepasszírozni és a hidegben tárolni? Most mutatok néhány élelmiszert, amit a tapasztalatok és a kimutatások szerint nem érdemes a hűtőben tárolni. Lehet ezzel sikerül felszabadítanod egy kis helyet a fridzsiderben!
Élelmiszer
Hagyma és fokhagyma
A hűtőben lévő páratartalom miatt a hagyma megpuhul és penészessé válhat. Tartsd őket inkább száraz, hűvös helyen. Ne tartsd burgonya közelében, mert úgy mind a kettő hamarabb romlik. A fokhagyma kicsírázhat a hűtőben és szintén változik az állaga.
Kávé
Ha a kávészemeket vagy az őrleményt a hűtőbe teszed, akkor veszíteni fog az ízéből és a körülötte lévő más ételek átvehetik az aromáját. Nagyobb mennyiségekben beteheted a fagyasztóba, de a folyamatosan használt adagot inkább hűvös, sötét helyen tartsd.
Élelmiszerek tárolása
Olíva Olaj
A hidegben való tárolástól az olaj kicsapódhat és sűrű, vajszerű állaga lesz. Fontos még, hogy sötét színű üvegben tárold, így véded a károsodással szemben.
Friss Bazsalikom
Sokkal jobb, ha beleállítod a leveleket egy üveg friss vízbe, mint a vágott virágot. A hűtőben hamarabb lekókad és az ételek szintén átvehetik az illatát.
Méz
A mézet gyakorlatilag korlátlan ideig tárolhatod, ha megfelelően le van zárva és szobahőmérsékleten van. Nem igényel több macerát.
Kenyér
A hűtőben elég hamar megszikkad és kiszárad a kenyér. Ha csak sokára fogod felhasználni, akkor tedd fagyasztóban, de ha pár napon belül elfogyasztod, akkor zacskóba vagy anyagba csomagolva tartsd a hűtőn kívül.
Burgonya
A hűtőben tárolás édesebbé és szivacsosabbá teszi a krumplit, mivel a hideg hamarabb cukorrá alakítja a keményítőt. Helyezd őket papír tasakba és tedd hűvös, de nem hideg helyre!
Ezek után mit fogsz kipakolni a hűtőből?