Nemrég egy francia filmben láttam karamellizált körtét desszertként, és ez adta az ötletet, hogy eme két finomságot egy süteménybe párosítsam. Lássuk, mit süthetsz ki belőle!?:)
Fehérjepiskóta
Hozzávalók a piskótához:
- 4 db tojás
- 4 ek. zabpehelyliszt
- 2 ek. Peak Delicious Whey vaníliás fehérjepor
- 1 kk. sütőpor
- 5 ek. víz
- 2 ek. eritritol
- 1 db körte
- 1 ek. Walden Farms karamellás mártogatós
Ebből lesz a krém:
- 1 cs karamellás pudingpor
- 2 dl víz
- 2 dl rizstej (de ez természetesen kiváltható vízzel vagy másfajta tejjel)
- 2 ek eritritol
- 1 ek. Walden Farms karamellás mártogatós, az erősebb karamell íz kedvéért még hozzáadhatunk a pudinghoz is belőle
Fehérjepiskóta recept
Elkészítés:
Négy tojásból piskótát sütünk. Azaz a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük az eritritollal, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a vizet. Eközben a tojásfehérjékből kemény habot verünk, és összekeverjük a sárgájából készült masszához (figyeljünk, hogy ne törjük nagyon össze a habot).
A körtét kockákra vágjuk és egy evőkanál karamellás mártogatóssal a más kész tésztánkhoz adjuk. 175 fokon 20 percig sütjük, de mindenképp végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük.
Miután kisült félrerakjuk és elkészítjük a pudingos krémet. A pudingot vízzel, tejjel és kettő evőkanál eritritollal (ez lehet több is, attól függ, ki mennyire szereti édesen) sűrűre főzzük, és a már önthetjük is rá az elkészült piskótatésztára.
Hűtőben 1-2 órát pihentetjük, miután megdermedt a teteje, szépen kockákra szeletelve tálalhatjuk.