-+=
Olvasási idő: 2 perc

Nemrég egy francia filmben láttam karamellizált körtét desszertként, és ez adta az ötletet, hogy eme két finomságot egy süteménybe párosítsam. Lássuk, mit süthetsz ki belőle!?:)

Fehérjepiskóta

Hozzávalók a piskótához:

Ebből lesz a krém:

  • 1 cs karamellás pudingpor
  • 2 dl víz
  • 2 dl rizstej (de ez természetesen kiváltható vízzel vagy másfajta tejjel)
  • 2 ek eritritol
  • 1 ek. Walden Farms karamellás mártogatós, az erősebb karamell íz kedvéért még hozzáadhatunk a pudinghoz is belőle

Fehérjepiskóta recept

Elkészítés:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Négy tojásból piskótát sütünk. Azaz a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük az eritritollal, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a vizet. Eközben a tojásfehérjékből kemény habot verünk, és összekeverjük a sárgájából készült masszához (figyeljünk, hogy ne törjük nagyon össze a habot).

A körtét kockákra vágjuk és egy evőkanál karamellás mártogatóssal a más kész tésztánkhoz adjuk. 175 fokon 20 percig sütjük, de mindenképp végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük.

Miután kisült félrerakjuk és elkészítjük a pudingos krémet. A pudingot vízzel, tejjel és kettő evőkanál eritritollal (ez lehet több is, attól függ, ki mennyire szereti édesen) sűrűre főzzük, és a már önthetjük is rá az elkészült piskótatésztára.

feherjes-karamellas-kortes-suti

 

Hűtőben 1-2 órát pihentetjük, miután megdermedt a teteje, szépen kockákra szeletelve tálalhatjuk.

feherjes-kortes-karamellas-suti

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.