A karfiolt sokféleképpen fel tudod használni az ételek elkészítéséhez, de hitted volna, hogy még a kenyérfélékben is tökéletesen megállja a helyét? Íme, egy „tortilla” recept, ami nagyon finom és egészséges, de ami neked a legfontosabb, hogy darabja csak 43 kalóriát tartalmaz, ellenben egy igazi tortilla 100 kalóriájával. A fűszerezés fontos, hisz így kapsz igazi déli ízeket.
Hozzávalók:
- 1 kis fej karfiol
- 2 nagy tojás
- 50 g frissen szeletelt koriander
- fél citrom/lime leve
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral
2. Vágd le a karfiol szárát, most csak a rózsákra lesz szükség. Vágd fel a rózsákat kisebb darabokra, majd tedd őket egy mixerbe és aprítsd fel kuszkusz állagúra. Kb. 2 csészényit kell, hogy kapj.
3. Tedd a ledarált karfiolt egy mikróban is használható tálba és melegítsd kb. 2 percig, majd keverd össze és melegítsd újabb 2 percig. Ezután tedd az egészet egy konyharuhára és csavarj ki belőle annyi levet, amennyit csak tudsz. Vigyázz, mert a karfiol forró lesz!
4. Egy közepes tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az összes többi hozzávalót és az immár száraz karfiolt is, majd keverd őket össze. Ezek után kézzel formáz 6 db tortillát, helyezd őket az előkészített sütőpapíros tepsibe és told be a sütőbe.
5. Süsd kb. 10 percig, majd óvatosan fordítsd meg őket és tedd vissza kb. 5-7 perre. Ezután helyezd őket rácsra és hagyd kicsit hűlni.
6. Bónusz lépés: Egy serpenyőben egyenként megpiríthatod őket közepes lángon, hogy ropogósabb legyen. 1-2 percre nyomd a serpenyő aljához, míg arany barnára nem sül.
A tortilla alap már meg is van, hogy mivel töltöd meg, az már csak rajtad múlik! Jó étvágyat!