Egy szakácskönyvben az amerikai ételeknél találtam rá a mac (amerikaiaknál makaróni tészta) & cheese-re, ami valójában sajtos tészta sütőben sütve. Nagyon megtetszett, de ez egyrészt egy szénhidrát- és zsírbomba, másrészt nekem hiányzott belőle a zöldség. Így gondoltam feldobom egy kis brokkolival, így kevesebb tészta kell és a sajtok közül is zsírszegényebbeket választok.
Plusz csirkével kiegészítve pedig aztán tényleg szuper makro-barát finomság!
Hozzávalók (4 adag):
- 150 g teljes kiőrlésű / durum / szénhidrát-csökkentett / gluténmentes (kinek milyen fér bele) tészta (szárazon mérve)
- 400 g brokkoli
- 400 g csirkemellfilé felkockázva
- 125 g light mini mozzarella
- 100 g light reszelt sajt
- 100 g cottage cheese
- 20 g mustár
- kaliforniai paprika tetszés szerinti színekben
- só, bors
Elkészítés:
- A brokkolit rózsáira szedve párold meg, de ne legyen még teljesen puha. A tésztát szintén főzd elő, de picit maradjon kemény.
- A cottage cheese-t turmixold össze a mustárral és kb. 1-1,5 dl vízzel.
- Egy tűzálló tálban vagy tepsiben keverd össze a brokkoli és a tészta felét, majd tedd rá a mini mozzarella golyók egy részét és a húskockákat. Sózd, borsozd meg, szórd meg reszelt sajttal, majd öntsd rá a cottage cheese-es mustáros keverék felét. Utána jöhet a többi tészta, brokkoli és mozzarella.
- Keverd meg az egészet, öntsd rá a többi cottage cheese-es keveréket és szórd meg a maradék reszelt sajttal.
- Lefedve süsd 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. fél órát, majd fedő nélkül még pirítsd meg a tetejét.
Tápanyagtartalom/adag:
435 kcal, 47.4 g fehérje, 36.1 g szénhidrát, 12 g zsír
> Peak-tipp: Bármennyire is odafigyelsz az összetevőkre, ha nagyon durva a diétád, vagy úgy érzed, az adagodnál nem fogsz megállni:)) akkor egy szénhidrátblokkoló hatásos lesz az ebéd előtt! 🙂
Jó étvágyat!