Aktív hétvégékhez jöhet a lusta rétes, ugye? 🙂
Mi jut eszedbe a rétes készítésről? Nos igen… nem egy Nasa program fejlesztése, de azért nekünk, modern ámde kezdő házi tündéreknek bizony rétestésztát készíteni precíz és időt igénylő munka – valóságos gasztronómiai szertartás…:)
Szóval eszem ágába sem jutott soha ilyen manőverekbe bocsátkozni, a boltban kapható kész réteslapok tápértékeit pedig egyenesen a diéta szentségtörésének tartottam… emlékszem nálam az volt a diétás rétes, amikor a száraz tésztakülső alól cselesen kihámoztam a túrós részt, és csak annak estem neki 🙂
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Szerencsére jó pár éve belebotlottam ebbe a receptbe – amit el nem tudtam volna képzelni, hogy működik. Sőt, bevallom, mikor a héten elsőnek sütöttem, még akkor is erős kétségek, és B-tervek gyártása forgott az agyamban, hiszen el sem tudtam képzelni, hogy fog összeállni a süti… pláne hogy zsírszegényen, zabliszttel indultam neki 🙂
Pedig összeállt 🙂 Sőt, a jó hír az, hogy a hagyományosan csapjuk nyakon a tetejét még egy b@zi sok kalóriás vajdarabos kupaccal is kihagyható belőle – csak tojásos kulimázzal felöntve is mennyei!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 70 gramm zabliszt
- 20 gramm kókuszliszt vagy zabliszt - kókuszliszttel finomabb
- 30 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Ír krémlikőr 1000g
- 500 gramm zsírszegény túró
- 15 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Ír krémlikőr 1000g
- 3 db tojás
- 150 ml víz
- ízlés szerint eritrit
- 150-200 gramm mirelit málna
- EZ Coat olaj spray
Hozzávalók
|
- A lisztet eritrittel és a proteinnel egy tálban alaposan összekeverjük, majd kétfelé osztjuk.
- Egy közepes tepsi alját befújjuk olajsprayvel, majd egyenletesen rászórjuk az egyik adag lisztes keveréket, és jól belenyomkodjuk.
- A túrót beédesítjük, és teszünk bele 1-2 evőkanál fehérjeport ízesítés és tápanyag tuning gyanánt.
- A tetejére ráhalmozzuk a ezt túrós masszát, rászórjuk a gyümiket.
- Végül amennyire lehet, egyenletesen rászórjuk a másik adag lisztes keveréket.
- Óvatosan keverjük össze a tojást a vízzel és egy picike édesítővel.
- Ha ezzel meg vagyunk, már csak le kell önteni a folyékony résszel úgy, hogy mindenhova jusson, kicsit villával segíthetünk rajta.
- Tegyük 180 °C-os előmelegített sütőbe és 35 perc alatt süssük készre.