Ne ijedj meg, csak vicces kedvemben voltam, és kreáltam egy fantázianevet az alábbi finomságnak. Nincs benne semmilyen madár, garantálom! 😀 Sőt, mindenféle hús nélkül készül. Ha vegetáriánus vagy, tetszeni fog! Igaz, külsőre nem a legszebb, de tényleg finom! Az a jó, hogy olyan zöldségekből készíted, amiből szeretnéd.
Húsmentes
Az én receptem:
- 1 sárgarépa
- 1 kisebb salátacukkini
- 1 kápiapaprika
- pár rózsa brokkoli
- napraforgómag, lenmag, tökmag ízlés szerint (nálam 1-2 evőkanál mindháromból)
- kb. 3 evőkanál apró szemű zabpehely
- pici olívaolaj vagy kókuszzsír
- fűszerek: só, pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld
Húsmentes főzelék
A zöldségeket kedved szerint darabold össze (minél kisebb darabba vágod, annál hamarább megpuhul). Egy lábasban/vokban pici olajon vagy kókuszzsíron kissé pirítsd meg a zöldségeket a magokkal együtt, majd szórd rá a pirospaprikát és a zabpelyhet, és öntsd fel egy kevés vízzel.
Ha rottyan egyet, add hozzá a fokhagymát és annyi vizet, hogy ellepje. Gyakran megkeverve addig főzd, míg minden megpuhul (én picit roppanósan szeretem, nem péppé főzve).
Menet közben észre fogod venni, hogy szépen besűrűsödik, köszönhetően a zabpehelynek. Tehát további sűrítési teendőd nincs.
Elkészült, tálalhatod.
Hogy tetszik a recept?