Ezt a receptet szülinapi torta sütéshez kísérleteztem ki, és nagy sikert aratott! Gyorsan elkészül és nagyon krémes, aki a mákot szereti, az rajongani fog a receptért. 🙂
Hozzávalók 12 szeletes tortához:
350 g Poppy Cream
25-30 csepp Butter biscuit Tasty drops
6 tojás
6 ek. édesítő
6 ek. zabliszt/CH csökkentett liszt
csipet só
1 csepp citromlé
1 zacskó sütőpor
1 zacskó diétás vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a citromlével-sóval verd fel annyira, hogy majdnem teljesen kemény habot kapj, majd adagold hozzá folyamatos robotgépes keverés mellett az édesítőt is. Ezt követően egyesével kezd hozzáadagolni a tojássárgákat is, ekkor már kemény lesz a hab teljesen. Végül a lisztet fakanál segítségével alulról felfelé irányuló félköríves óvatos mozdulatokkal keverd bele, és a Tasty dropsból is csepegtess hozzá 25-30 cseppet.
Kanalazd a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába, és tedd 10-15 percre 180 fokra előmelegített sütőbe. 15 perc után vedd vissza a hőfokot 150 fokra és süsd tűpróbáig.
A kész piskótát miután kihűlt vágd félbe és töltsd meg a közben elkészített vaníliapudingos-mákkrémmel.
A torta tetejét díszítsd ízlés szerint.
Egészségedre! 🙂