-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Ezt a receptet szülinapi torta sütéshez kísérleteztem ki, és nagy sikert aratott! Gyorsan elkészül és nagyon krémes, aki a mákot szereti, az rajongani fog a receptért. 🙂

Hozzávalók 12 szeletes tortához:

350 g Poppy Cream
25-30 csepp Butter biscuit Tasty drops
6 tojás
6 ek. édesítő
6 ek. zabliszt/CH csökkentett liszt
csipet só
1 csepp citromlé
1 zacskó sütőpor
1 zacskó diétás vaníliás pudingpor

Elkészítés:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

A tojásfehérjéket a citromlével-sóval verd fel annyira, hogy majdnem teljesen kemény habot kapj, majd adagold hozzá folyamatos robotgépes keverés mellett az édesítőt is. Ezt követően egyesével kezd hozzáadagolni a tojássárgákat is, ekkor már kemény lesz a hab teljesen. Végül a lisztet fakanál segítségével alulról felfelé irányuló félköríves óvatos mozdulatokkal keverd bele, és a Tasty dropsból is csepegtess hozzá 25-30 cseppet.

Kanalazd a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába, és tedd 10-15 percre 180 fokra előmelegített sütőbe. 15 perc után vedd vissza a hőfokot 150 fokra és süsd tűpróbáig.

A kész piskótát miután kihűlt vágd félbe és töltsd meg a közben elkészített vaníliapudingos-mákkrémmel.

A torta tetejét díszítsd ízlés szerint.

Egészségedre! 🙂

mákosugba

mákosguba torta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.