-+=
Olvasási idő: 1 perc

Nem is olyan régen bemutattam neked az eredeti hólabda diétásra kreált változatát. A nagy sikerre való tekintettél módosítottam egy kicsit, és megpróbálkoztam egy teljesen új ízvilággal. Nos, az eredmény ugyanolyan szuper lett!

Mogyorókrémes süti

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 tojás
  • 5 ek. zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
  • kb. 3-4 ek. víz
  • 1 kk. sütőpor
  • 2 ek. eritritol

Tipp: pluszban 2 evőkanál fehérjeport is adhatsz a piskótához, így 2 ek. vízzel többet használj.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 dl rizstej (bármilyen másfajta tejjel is elkészíthető)
  • 2 dl víz
  • 3 ek. eritritol (ízlés szerint)
  • 3 ek. Slim Secret rumos-csokis fehérjepor
  • csoki ízű pudingpor
  • 1 ek. Peak Peanut Butter
  • 250 gr light mascarpone krémsajt
  • 1 tábla magas kakaótartalmú cukormentes étcsokoládé
  • 1 ek kókuszzsír
  • 100 gr sótlan földimogyoró

Mogyorókrémes süti recept

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját az eritritollal fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a vizet, a zabpehelylisztet (esetleg fehérjeport) és a sütőport.

A fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgás masszához keverjük óvatosan, nehogy összetörjük a habot. Nagyméretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 175 fokon 10 percig sütjük. Amikor kihűlt, pogácsaszaggatóval kisebb köröket szaggatunk ki belőle, de te választod meg a méretet, ez lehet nagyobb is.

A pudingot a tejjel, fehérjeporral és az eritritollal elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután belekeverjük a hideg mascarpone krémsajtot és a mogyoróvajat. Két-két karika közé krémet kenünk, majd az oldalát is körbekenjük és apróra tört mogyoróba forgatjuk. A tetejét a kókuszzsírral felolvasztott étcsokoládéval vonjuk be. Irány a hűtő, 1 óra és már fogyasztható is, ha nagyobb formában készítetted el, akkor több időre van szüksége.

mogyoros-csokigolyo

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.