Nem is olyan régen bemutattam neked az eredeti hólabda diétásra kreált változatát. A nagy sikerre való tekintettél módosítottam egy kicsit, és megpróbálkoztam egy teljesen új ízvilággal. Nos, az eredmény ugyanolyan szuper lett!
Mogyorókrémes süti
Hozzávalók a piskótához:
- 4 tojás
- 5 ek. zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
- kb. 3-4 ek. víz
- 1 kk. sütőpor
- 2 ek. eritritol
Tipp: pluszban 2 evőkanál fehérjeport is adhatsz a piskótához, így 2 ek. vízzel többet használj.
Hozzávalók a krémhez:
- 2 dl rizstej (bármilyen másfajta tejjel is elkészíthető)
- 2 dl víz
- 3 ek. eritritol (ízlés szerint)
- 3 ek. Slim Secret rumos-csokis fehérjepor
- csoki ízű pudingpor
- 1 ek. Peak Peanut Butter
- 250 gr light mascarpone krémsajt
- 1 tábla magas kakaótartalmú cukormentes étcsokoládé
- 1 ek kókuszzsír
- 100 gr sótlan földimogyoró
Mogyorókrémes süti recept
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját az eritritollal fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a vizet, a zabpehelylisztet (esetleg fehérjeport) és a sütőport.
A fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgás masszához keverjük óvatosan, nehogy összetörjük a habot. Nagyméretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 175 fokon 10 percig sütjük. Amikor kihűlt, pogácsaszaggatóval kisebb köröket szaggatunk ki belőle, de te választod meg a méretet, ez lehet nagyobb is.
A pudingot a tejjel, fehérjeporral és az eritritollal elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután belekeverjük a hideg mascarpone krémsajtot és a mogyoróvajat. Két-két karika közé krémet kenünk, majd az oldalát is körbekenjük és apróra tört mogyoróba forgatjuk. A tetejét a kókuszzsírral felolvasztott étcsokoládéval vonjuk be. Irány a hűtő, 1 óra és már fogyasztható is, ha nagyobb formában készítetted el, akkor több időre van szüksége.