Sokszor gondolkoztam azelőtt azon, hogy milyen jó lenne, ha létezne olyan „csodaétel”, amit diétában is ehetünk, utána azonnal elillan az étvágyunk, fehérjét tartalmaz és még finom is. Aztán jött a Peak a fehérjés mogyorókrémmel, a Wheytellával… Még mielőtt bármilyen komoly sütésfőzésbe kezdtem volna, belekanalaztam a krémbe, aztán megtörtént a csoda: ahogyan a mogyorókrém édesen olvadt a számban, azon pörgött az agyam, hogy milyen sütit lehetne ebből kreálni, ami BOMBA és FINOM. Végül megérkezett az ihlet is, garantálom, hogy nem fogsz benne csalódni Te sem!
Hozzávalók:
- 2 érett banán
- 3 marék dió
- 6 ek. mandulaliszt
- 12 ek. kókuszreszelék
- 3 ek. Wheytella fehérjés mogyorókrém
- 2 marék mazsola
- 2 ek. holland kakaópor
- opció: Tasty Drops aroma
Elkészítés:
A banánokat villával összenyomkodjuk, a diót és a mazsolát ledaráljuk, majd minden hozzávalót egy nagy tálban egybe öntünk és szépen összekeverünk. Aki tovább szeretné ízesíteni, Peak Tasty Drops-szal illetve fahéjjal bátran megteheti (karamell, vanília és vörösáfonya ízesítés kiválóan illik ehhez az ízvilághoz).
Miután összeállt a massza, kisebb-nagyobb golyókat formálunk belőlük tetszés szerint, majd kókuszreszelékbe és/vagy kakaóporba hempergetjük őket. Ha úgy veszed észre, hogy nedvesebb a massza, mint amit még formázni lehetne, akkor tuningold meg még egy kis dióval vagy mandulával!
A tetejét díszíthetjük ugyanúgy Wheytellával, nem fog szétfolyni. Vigyázat! Amilyen hamar elkészül, olyan extrém gyorsan elfogy! Gondoskodj időben az utánpótlásról! 🙂
Egészségedre!