-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Pofonegyszerű sütemény, ha nincs túl sok időd a sütögetéssel foglalkozni. Az viszont garantált, hogy az egész család odáig lesz érte.

Hozzávalók a piskótához:

  • 200 g zabpehelyliszt
  • 8 db tojás
  • ízlés szerint folyékony édesítő
  • csipet só
  • 1 kiskanál étkezési szódabikarbóna

Krémhez:

Elkészítése:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Hagyományos módon piskótát sütünk, azaz: válaszd szét a tojásokat, tedd külön edénybe a sárgáját és a fehérjét.

A tojások sárgájához keverd hozzá az édesítőt, a zabpehelylisztbe keverd el a szódabikarbónát.

Verd fel a tojások habját, majd kezdd el óvatosan adagolni a tojáshabot a sárgájához.

Végül süsd a tésztát 10 percig 180 fokon, majd további 15 percig 160 fokon.

Elektromos habverővel verd fel a tejszínt előbb alacsony, majd magas fokozaton addig, amíg lágy hab lesz belőle. Add hozzá a habfixálót, és verd tovább addig, amíg kemény hab nem lesz belőle. Óvatosan keverd össze a habot a Wheytellaval, majd a már elkészült piskótára kanalazd rá. Egyengesd el, tetejét barackbefőttel és natúr kakaóporral díszítsd.

Jó étvágyat az egészséghez!


zabpiskóta

mogyorókrémes zabpiskóta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.