Pofonegyszerű sütemény, ha nincs túl sok időd a sütögetéssel foglalkozni. Az viszont garantált, hogy az egész család odáig lesz érte.
Hozzávalók a piskótához:
- 200 g zabpehelyliszt
- 8 db tojás
- ízlés szerint folyékony édesítő
- csipet só
- 1 kiskanál étkezési szódabikarbóna
Krémhez:
- 350 g Wheytella csokis mogyorókrém
- 7,5 dl tejszín
- 4 db habfixáló
- díszítéshez natúr kakaópor és cukrozatlan barackbefőtt
Elkészítése:
Hagyományos módon piskótát sütünk, azaz: válaszd szét a tojásokat, tedd külön edénybe a sárgáját és a fehérjét.
A tojások sárgájához keverd hozzá az édesítőt, a zabpehelylisztbe keverd el a szódabikarbónát.
Verd fel a tojások habját, majd kezdd el óvatosan adagolni a tojáshabot a sárgájához.
Végül süsd a tésztát 10 percig 180 fokon, majd további 15 percig 160 fokon.
Elektromos habverővel verd fel a tejszínt előbb alacsony, majd magas fokozaton addig, amíg lágy hab lesz belőle. Add hozzá a habfixálót, és verd tovább addig, amíg kemény hab nem lesz belőle. Óvatosan keverd össze a habot a Wheytellaval, majd a már elkészült piskótára kanalazd rá. Egyengesd el, tetejét barackbefőttel és natúr kakaóporral díszítsd.
Jó étvágyat az egészséghez!