-+=
Olvasási idő: < 1 perc

husito_nyari_leves_uborkaNyáron a nagy melegben kinek van kedve még forró levest szürcsölgetni?! Valószínűleg neked sem, bár azt mondják ilyenkor sokkal jobb a hőháztartásnak és nem is lesz meleged utána. Mindegy, íme egy recept, ha valami hűsítő levesre vágynál.

Uborka

Hozzávalók:

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

  • 1 db uborka
  • 2 kis pohár sovány joghurt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • citromlé
  • víz

Uborkaleves

Az uborkát mosd meg, pucolás után pedig reszeld le. Ezután sózd meg alaposan és egy edényben tedd félre 20 percre. Addig pucold meg a hagymát, szeleteld fel apró kockákra és szintén sózd meg. A két gerezd fokhagymát vagy vágd apróra, vagy fokhagyma törővel törd át.
Öntsd le az uborkáról a levet, amit eresztett, majd tedd egy lábasba. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd a két pohár joghurtot. Kicsit keverd el, majd fokozatosan öntsd fel  kb. 7 dl vízzel és egyenletesen elkeverjük. Annyi vizet tegyél hozzá, hogy leves állaga legyen.
Ízlés szerint még sózd, illetve add hozzá a kaprot és kb. 1,5 evőkanál citromlevet. Az egészet tedd hűtőbe kb. 2 órára, hogy összeérjenek az ízek.

nyari_uborkaleves

Peak Girls – Hunyadi Renáta, olvasói bejegyzés

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.