Nyáron a nagy melegben kinek van kedve még forró levest szürcsölgetni?! Valószínűleg neked sem, bár azt mondják ilyenkor sokkal jobb a hőháztartásnak és nem is lesz meleged utána. Mindegy, íme egy recept, ha valami hűsítő levesre vágynál.
Uborka
Hozzávalók:
- 1 db uborka
- 2 kis pohár sovány joghurt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kapor
- só
- citromlé
- víz
Uborkaleves
Az uborkát mosd meg, pucolás után pedig reszeld le. Ezután sózd meg alaposan és egy edényben tedd félre 20 percre. Addig pucold meg a hagymát, szeleteld fel apró kockákra és szintén sózd meg. A két gerezd fokhagymát vagy vágd apróra, vagy fokhagyma törővel törd át.
Öntsd le az uborkáról a levet, amit eresztett, majd tedd egy lábasba. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd a két pohár joghurtot. Kicsit keverd el, majd fokozatosan öntsd fel kb. 7 dl vízzel és egyenletesen elkeverjük. Annyi vizet tegyél hozzá, hogy leves állaga legyen.
Ízlés szerint még sózd, illetve add hozzá a kaprot és kb. 1,5 evőkanál citromlevet. Az egészet tedd hűtőbe kb. 2 órára, hogy összeérjenek az ízek.
Peak Girls – Hunyadi Renáta, olvasói bejegyzés
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!