A néger szelet egy olyan süti, amit nagyon egyszerű egészséges formában elkészíteni, hiszen csak egy egyszerű kakaós tésztáról és tojásfehérjehabról van szó.
Ha paleo változatot szeretnél, azt is kikísérleteztem: elkészítettem gesztenyeliszttel, ami szerintem nagyon jól harmonizál a kakaóval.
A recept egy pici adag, én szilikon kenyérformába tettem, de így is 8 kocka sütim lett. Ha egy tepsivel készítenéd, a mennyiségeket duplázd meg!
Hozzávalók:
- 3 kicsi vagy 2 nagy tojás
- 50 g zabpehelyliszt – paleo diétában gesztenyeliszt
- 15 g holland kakaópor
- 50 g cukormentes baracklekvár
- 15 g Peak mindenmentes étcsoki krém
- ½ cs. sütőpor
- édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat válaszd szét, a sárgákat keverd össze a liszttel, a kakaóval, a sütőporral, édesítővel és egy kevés vízzel vagy tejjel. Ragacsos, kenhető masszát kell kapnod.
180 °C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 20 percet.
Közben készítsd el a tojásfehérjehabot. A tojásfehérjékhez adj pár csepp citromlevet és egy pici sót, majd gőz felett verd kemény habbá. Közben adj hozzá édesítőt ízlés szerint.
Ha a tészta megsült, vedd ki a sütőből és kenj rá egy vékony réteg cukormentes baracklekvárt, majd pedig a tojáshabot. Tedd vissza a sütőbe pár percre, már alacsonyabb hőmérsékletre (130 °C), hogy megszáradjon a tojáshab.
Ha elkészült Peak mindenmentes étcsoki krémmel díszítsd a tetejét.
Tápanyagtartalom/db: 75 kcal, 3.7 g fehérje, 6 g szénhidrát, 3.5 g zsír