-+=
Olvasási idő: 2 perc

A néger szelet egy olyan süti, amit nagyon egyszerű egészséges formában elkészíteni, hiszen csak egy egyszerű kakaós tésztáról és tojásfehérjehabról van szó.

Ha paleo változatot szeretnél, azt is kikísérleteztem: elkészítettem gesztenyeliszttel, ami szerintem nagyon jól harmonizál a kakaóval.

A recept egy pici adag, én szilikon kenyérformába tettem, de így is 8 kocka sütim lett. Ha egy tepsivel készítenéd, a mennyiségeket duplázd meg!

Hozzávalók:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

  • 3 kicsi vagy 2 nagy tojás
  • 50 g zabpehelyliszt – paleo diétában gesztenyeliszt
  • 15 g holland kakaópor
  • 50 g cukormentes baracklekvár
  • 15 g Peak mindenmentes étcsoki krém
  • ½ cs. sütőpor
  • édesítő ízlés szerint

Elkészítés:

A tojásokat válaszd szét, a sárgákat keverd össze a liszttel, a kakaóval, a sütőporral, édesítővel és egy kevés vízzel vagy tejjel. Ragacsos, kenhető masszát kell kapnod.

180 °C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 20 percet.

Közben készítsd el a tojásfehérjehabot. A tojásfehérjékhez adj pár csepp citromlevet és egy pici sót, majd gőz felett verd kemény habbá. Közben adj hozzá édesítőt ízlés szerint.

Ha a tészta megsült, vedd ki a sütőből és kenj rá egy vékony réteg cukormentes baracklekvárt, majd pedig a tojáshabot. Tedd vissza a sütőbe pár percre, már alacsonyabb hőmérsékletre (130 °C), hogy megszáradjon a tojáshab.

Ha elkészült Peak mindenmentes étcsoki krémmel díszítsd a tetejét.

Tápanyagtartalom/db: 75 kcal, 3.7 g fehérje, 6 g szénhidrát, 3.5 g zsír

Diétás sütik MÉG ITT!

Néger kocka

Paleo néger kocka

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.