-+=
Olvasási idő: 2 perc

Kati nénitől kaptam a tippet, hogy megcsinálhatnám ezt kis gyors édességet a Peak-es palacsintaporból, így hát kipróbáltam. Nagyon egyszerű. Sütünk palacsintát, megtöltjük, pudingot öntünk rá, tetejére tojáshab, irány a sütő és már kész is. Ehetjük reggelire, uzsonnára, vacsorára, igazából bármelyik napszakban megállja a helyét. Többféle verzióban is elkészíthető, én mindjárt kettőt is csináltam, ez az első. Jó étvágyat!

Hozzávalók: (közepes méretű jénai tálban való elkészítésnél)

  • 1 adag (100 gr) Peak Palacsintapor
  • 2,5-3 dl víz
  • 300 g túró
  • 1 kis pohár natúr zsírszegény joghurt vagy tejföl
  • eritritol (ízlés szerint)
  • 1 cs. vaníliás pudingpor vagy fehérjepuding
  • 3 ek. eritritol
  • 3 dl víz
  • 3 dl rizstej (ez természetesen lehet másfajta tej is)
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 kk. folyékony édesítő

rakott-palacsinta-recept

Elkészítés:

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

A palacsintaport kikeverjük shaker-ben a vízzel, 1-2 percet pihentetjük, majd kisütjük a palacsintákat (nekem 7 db lett belőle).

A túrót összekeverjük a joghurttal és az édesítővel, majd ezzel megtöltjük a palacsintákat és feltekerjük őket, aki szereti mazsolát is tehet bele.

A pudingport megfőzzük az eritritollal, vízzel és a tejjel.

A palacsintákat 2 cm vastagságúra vágjuk és így kezdjük belepakolni a jénai tálba aljába, de természetesen akár maradhatnak feltekert formában is, nem szükséges felvágni.

Ráöntjük a pudingport a palacsintákra. Közben a tojásfehérjét a folyékony édesítővel kemény habbá verjük, ha kész egy kanál segítségével rápakoljuk a puding tetejére. Előmelegített sütőbe 200 fokon 10 percig sütjük.

dietas-rakott-turos-palacsinta

Rakott palacsinta

Diétás rakott palacsinta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.