Kati nénitől kaptam a tippet, hogy megcsinálhatnám ezt kis gyors édességet a Peak-es palacsintaporból, így hát kipróbáltam. Nagyon egyszerű. Sütünk palacsintát, megtöltjük, pudingot öntünk rá, tetejére tojáshab, irány a sütő és már kész is. Ehetjük reggelire, uzsonnára, vacsorára, igazából bármelyik napszakban megállja a helyét. Többféle verzióban is elkészíthető, én mindjárt kettőt is csináltam, ez az első. Jó étvágyat!
Hozzávalók: (közepes méretű jénai tálban való elkészítésnél)
- 1 adag (100 gr) Peak Palacsintapor
- 2,5-3 dl víz
- 300 g túró
- 1 kis pohár natúr zsírszegény joghurt vagy tejföl
- eritritol (ízlés szerint)
- 1 cs. vaníliás pudingpor vagy fehérjepuding
- 3 ek. eritritol
- 3 dl víz
- 3 dl rizstej (ez természetesen lehet másfajta tej is)
- 2 db tojásfehérje
- 1 kk. folyékony édesítő
Elkészítés:
A palacsintaport kikeverjük shaker-ben a vízzel, 1-2 percet pihentetjük, majd kisütjük a palacsintákat (nekem 7 db lett belőle).
A túrót összekeverjük a joghurttal és az édesítővel, majd ezzel megtöltjük a palacsintákat és feltekerjük őket, aki szereti mazsolát is tehet bele.
A pudingport megfőzzük az eritritollal, vízzel és a tejjel.
A palacsintákat 2 cm vastagságúra vágjuk és így kezdjük belepakolni a jénai tálba aljába, de természetesen akár maradhatnak feltekert formában is, nem szükséges felvágni.
Ráöntjük a pudingport a palacsintákra. Közben a tojásfehérjét a folyékony édesítővel kemény habbá verjük, ha kész egy kanál segítségével rápakoljuk a puding tetejére. Előmelegített sütőbe 200 fokon 10 percig sütjük.