Figyelem! Felsorakozott az Év Legfinomabb Hókiflije címért versengő aprósütik serege! Lisztmentes, cukormentes és hókifli létükre még margarinnal sincs agyontolva. Nálunk akkora sikere lett, hogy a túra után DUPLÁZNI kellett az adagot, mert este még követelték :))
Miért diétás(abb) ez a kifli?
Cukormentes és fehérlisztmentes – de ez nálam alap.
Másfelől a zsiradékot lecsökkentettem. Helyette gesztenyemasszát és darált diót tettem bele, ami ugyan növeli a zsírtartalmát, de egyúttal roppant finom ízt is ad neki, és kevesebb is elég az OMLÓS állag eléréséhez, mint mondjuk a margarin esetében.
Fehérjepor cserélhető zablisztre, de nagyban javítja a tápértéket.
Peak cukormentes diókrémje is belekerült a tésztába – szintén állag és íz tuningnak – ami olyan ízre, mint a gyerekkori diótorta mesefinom diókrém tölteléke. Abszolút süti kompatibilis, AZONNAL KÉSZ KRÉM. KARÁCSONYI ÍZORGIA a köbön. ?
Ha a Mákos kiflikért rajongsz, akkor pedig javaslom, hogy a Peak mindenmentes Poppy mákkrémjét keverd a tésztába!
Ezek a krémek mind CUKORMENTESEK, és AZONNAL ehető, kész krémek. Akár sütikben is RÖGTÖN felhasználhatod, vagy töltelékeknek is kiváló, én imádom a tortákban, palacsintákban is. Ha szeretsz sütögetni, akkor itt ne hagyd, az AZONNAL EHETŐ, CUKORMENTES KARÁCSONYI KRÉMCSOMAGOT – most kedvezményesen viheted, még áremelés előtt ráadásul! Kattints ide érte!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
db
|
- 100 gramm darált dió/mandula
- 100 gramm 100% gesztenyemassza
- 100 gramm zabpehelyliszt
- 50 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel fahéjas csiga, kürtöskalács, somlós, zserbős mind tök passzolnak bele!
- 50 gramm kókuszzsír
- 2 db M-es tojás
- 3 evőkanál Peak Sugarfree Walnut Cream cukormentes diókrém vagy Mákkrém
- 1 tk sütőpor
- ízlés szerint édesítő
- 2 evőkanál por eritrit
Hozzávalók
A tetejére
|
- A hozzávalókat összegyúrjuk, és addig dögönyözzük a tésztát, még egy egybeállt, homogén masszát nem kapunk. (Érdemes pihentetni a hűtőben, mert a zsíradék megszilárdul és könnyebben kezelhető lesz,nem ragad.) Ha nagyon nem szívta fel a nedvességet PLUSZ zablisztet tehetsz még hozzá - vagy ha száraz (pl. szárazabb dió esetén) plusz tojássárgát vagy tejfölt/joghurtot.
- Kifliket formálunk - én úgy szoktam, hogy kimérek 30g-os golyókat, felgömbölyítem, és abból sodrok kb tenyérnyi rudakat, amiket kifliknek behajlítok.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon 12 perc alatt megsütjük.
- Por eritritben megforgatjuk még forrón - és akár forrón is ehetjük!