A Peak új almás rostitala ihlette ezt a receptet. Ha van túrógombóc, szilvás gombóc, miért ne lehetne almás gombóc is?!
Ha már ettetek finomat….hát ez igazán az lett! Egész biztos, hogy visszatérő vendége lesz a konyhámnak.
Amit tudnotok kell róla:
– Körülbelül 15 percet kell a konyhában „szenvedni” vele
– Isteni krémes állaga van ( nem folyik és esik szét a gombóc)
– Extra hozzáadott rosttartalommal bír
– Gluténmentes
– Hozzáadott cukortól mentes
– Tejmentes
– Tojásmentes
Tápanyagtartalom az egészre nézve:
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Pihentetés | 10 perc |
Mennyiség |
adag - 16 gombóc
|
- 400 gramm alma
- 45 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 35 gramm Peak Daily Fiber emésztő funkciókat támogató italpor
- Dia-Wellness édesítőszer 1:1
- 40 gramm darált dió
- 60 gramm gluténmentes zsemlemorzsa ( ha nincs kéznél ilyen, tökéletesen megfelel ha a zabot ledaráljátok és azzal helyettesítitek)
- 1 evőkanál folyékony kókuszolaj
Hozzávalók
A gombóchoz
A forgatáshoz
Az öntethez
|
- Az almákat lereszeljük, a többi hozzávalóval jól elkeverjük és állni hagyjuk körülbelül 10 percet, hogy megszívja magát.
- Közben felteszünk forrni vizet egy nagy lábasban.
- Amíg felforr a víz, egy serpenyőbe 1 csapott evőkanál kókuszzsírt teszünk és megpírítjuk benne a dió-zsemlemorzsa keverékét.
- Nedves kézzel gombócokat formázunk és pár percig főzzük lobogó vízben amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
- Ezután meghempergetjük őket a diós zsemlemorzsában és tálalhatjuk is.