-+=
Olvasási idő: < 1 percBár a túrógombóc megunhatatlan finomság, ha új bundát kap, csak örülünk neki! Most pedig egyenesen mákja lesz – hiszen kívül belül mákban fogjuk hempergetni!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Pihentetés | 30 perc |
Mennyiség |
darab
|
Hozzávalók
A gombóchoz
- 500 gramm zsírszegény krémtúró
- 2 db tojás
- 120 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 30 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Fahéjas szilvásgombóc 1000g
- ízlés szerint reszelt citromhéj
- ízlés szerint édesítő
A hempergetéshez és töltéshez
- 12 teáskanál Peak Poppy Cream mákkrém
- darát mák
Hozzávalók
A gombóchoz
A hempergetéshez és töltéshez
|
Elkészítés
- A gombóc tészta hozzávalóit homogénre keverjük.
- Kábé félórára nyugton hagyjuk a masszát, még a zab felszívja a nedvességet.
- Ha letelt azidő, akkor nedves mancsokkal gombócokat formálunk, miközben mindegyikbe 1-1 adag Poppy krémet töltünk.
- Enyhén fortyogó lábasba helyezzük.
- Pár perc alatt felbukkannak a gombóckák, így egy szűrővel szépen annyi a dolgunk, hogy kihalásszuk őket, és a mákos hempergőbe dobjuk.
túrógombóc
mákkrémes túrógombóc
Forrás: http://www.healthinspirations.net/