Könnyű, egészséges és cseppet sem uncsi a csirke-vacsi! Ananász-sajt-csirke trió következik!
Könnyű, egészséges és cseppet sem uncsi a csirke-vacsi! Ananász-sajt-csirke trió következik!
-+=
Olvasási idő:< 1perc
Az ananász-sajt-csirke kombináció mindig olyan telitalálat, amivel bárkinek tudunk kedveskedni. Még magunknak is, egy fárasztó hét vagy edzés után… Nem egy kőkemény diétába illő darab, azonban aki “csak” egészségesen és tudatosan él, annak tökéletesen belefér, hiszen a száraz-színtelen-ízetlen csirkemellen ki tengődne örökre? 🙂
Ezen túl készült egy barackos verzió is – ez némelyik képen befigyel 🙂 – ennek a receptjét linkelve megtaláljátok!
Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!
Tápanyagadatok
Ananászos sajtkrémes csirke
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 484Ebből zsírsavak (kcal) 99
% DV (napi érték)*
Összes zsír 11g17%
Szénhidrát 58g19%
Fehérje 38g76%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
10perc
Sütés/főzés
20-25perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
500grammcsirkemell
1dbananász konzerv
100grammtömlős sajt
ízlés szerintsó, bors
2evőkanálkókuszolaj
Köret
100grammborsó
200grammrizs
Előkészítés
10perc
Sütés/főzés
20-25perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
500grammcsirkemell
1dbananász konzerv
100grammtömlős sajt
ízlés szerintsó, bors
2evőkanálkókuszolaj
Köret
100grammborsó
200grammrizs
Elkészítés
A csirkét kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd az olajon elkezdjük pirítani.
Amikor a csirke már kifehéredett hozzáadjuk az ananászt.
Egy másik tálba kinyomjuk a krémsajtot, majd az ananász levével kicsit felhígítjuk, de csak annyira hogy sűrű maradjon.
Ráöntjük a csirkés ananászos keverékre és addig főzzük, amíg jobban besűrűsödik.
Kun Bettinának hívnak, jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki karán tanulok. Ettől függetlenül nagyon érdeklődök a gasztronómia iránt. Imádom a kézműves hamburgereket, és az egészséges ételeket is. Azt gondolom, hogy egy egészséges kajának nem kell unalmasnak és száraznak lenni, hiszen nagyon változatos ételeket lehet főzni a rengeteg zöldség segítségével.
Főként a recepteket érzem az erősségemnek, ezeken kívül mostanában kezdek elmélyedni az alga és egyéb porok világában is.